Därför är Passat populärare än V70

Sveriges mest sålda bil, Volvo V70, jagas ständigt av Volkswagen Passat i försäljningslistorna. Men hur ser det ut för begagnade bilar?
Annons

Därför är Passat populärare än V70
OBS, bilden är ett montage.

Jo, Passat är den mest sålda begagnatbilen hos Kvarndammen skriver Dagens Industri. Bilförmedlingsfirman säljer runt 500 bilar per vecka varav de flesta är före detta tjänstebilar. Topplistan speglar därmed de bilmodeller som var populära som tjänstebilar för tre år sedan.

Det är den gasdrivna miljöbilen Passat EcoFuel som är den mest sålda begagnatbilen. Men man ser snabbt på listan att Volvo V70 dominerar överlag, eftersom det finns många olika modeller av svenskkombin i toppen. Mest sålda modellen av V70 är, liksom Passat, en miljöbil.

Tre av fem sålda begagnatbilar hos Kvarndammen är gas- eller etanolbilar. ”Man väljer dehär modellerna för att man får mycket bil för pengarna. Det är stor tillgång på Passat EcoFuel, för det såldes extremt många nybilar av den för tre år sedan”, säger Patrik Klasson, affärsområdeschef på Kvarndammen.

Patrik Klasson berättar också om att det är högtryck på begagnatmarknaden just nu. Jämfört med förra året är efterfrågan och därmed även priserna högre skriver Dagens Industri. Förklaringen ligger i att det är allt fler bilköpare som vänder sig från nybilsmarknaden för att köpa begagnat istället. Men de efterfrågade bilmodellerna är desamma, alltså Volkswagen Passat och Volvo V70.

Mest sålda begagnatbilarna på Kvd:s auktioner i september.

1. VW Passat 1,4 TSI EcoFuel Variant
2. Volvo V70 II 2,5FT
3. Volvo V70 II D3
4. Ford Focus 1,8 Flexifuel
5. Volvo V70 II 2,4D
6. BMW 520d
7. Volvo V70 II 1,6 DRIVe
8. Toyota Yaris 1,3
9. Volvo V70 II 2,0F
10. Toyota Auris 1,4

Annons
Annons
Rulla till toppen