Nya Cadillac Escalade – precis vad du vill ha

Vilken suv är störst, fetast och lyxigast? Cadillac Escalade skulle nog många säga och nu är det dags för den fjärde generationen. Nya Escalade uppfyller alla förväntningar med sin design, stora V8-motor och plats för åtta personer.
Annons

 

Klimathot och downsizing är inga stora frågor i USA och därför är nya, fjärde generationen Cadillac Escalade precis det vi kan förvänta oss – stor, lyxig och med en stöddig design. EcoTec3-motorn, en V8:a på 6,2 liter, sägs dock vara både ”mera kraftfull och snålare” men de exakta förbrukningssiffrorna får vi vänta på. Motorn, som ännu så länge är det enda alternativet, ska ge 426 hk och 624 Nm.

Konstruktionen är välbekant på nya Cadillac Escalade och rambenen är desamma som bär upp de nyligen presenterade pickup- och suvmodellerna Chevrolet Tahoe/Suburban och GMC Yukon. Designmässigt är Cadillac Escalade lika skarphuggen som övriga syskonmodeller och belysningen är nu ”full-LED”, det vill säga lysdioder överallt.

Cadillac Escalade ska börja byggas i Arlington till nästa vår och säljsstarten blir som årsmodell 2015, som brukligt i USA. Invändigt finns det plats för upp till åtta personer och det är här vi hittar det största lyftet i fjärde generationen Escalade. Kvalitetskänslan ser ut att ha blivit klart bättre med modernare instrumentering och en stor pekskärm.

Förutom den ”vanliga” Escalade erbjuder Cadillac också modellen Escalade ESV som har 355 millimeter längre hjulbas och är ganska precis en halvmeter längre. Sexstegad automatlåda är standard och Escalade ska erbjudas med antingen bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Någon hybridmodell nämns inte i pressreleasen och föregångarens hybridversion säljs inte sedan ett år tillbaka.

Fälgarna är precis som allting annat på Cadillac Escalade stora och börjar vid 20-tums storlek. 22-tum finns som tillval. Cadillac berättar dessutom att Escalade har skivbromsar runt om, och det känns ju tryggt.

   

Annons
Annons
Rulla till toppen