Juke Nismo RS med 270 hästar – plus en hemlis

Nu är det officiellt: Nissan ska visa upp en ännu vassare version av Juke Nismo, som får tillägget ”RS”. Juke Nismo RS ryktas få 270 hk och ännu sportigare fjädring.
Annons

Juke Nismo RS med 270 hästar – plus en hemlis
Nissan byggde en specialversion av Juke Nismo inför filmen ”The Dark Knight Rises”. Kanske blir den nya Juke Nismo RS i samma stil? Fler bilder finns i bildgalleriet, lite längre ned på sidan.

Los Angeles Auto Show öppnar för media 20:e november och då ska vi oss levererat inte mindre än 22 världspremiärer. I den pressrelease som LA Auto Show skickat ut bekräftar Nissan att en av dessa världspremiärer blir ”NISMO JUKE RS”.

Mycket mer än namnet får vi inte, så här långt, men i ryktesfloran kring Nissan Juke Nismo RS finns det uppgifter som pekar mot att turbotrycket ska höjas i 1,6-litersmotorn och toppeffekten kan hamna kring 270 hk. Då lär det också behövas större bromsar, sportigare chassi och kanske en del aerodynamiska hjälpmedel på utsidan.

”Vanliga” Nissan Juke Nismo provkörde Jens Trulsson i början av året och blev då positivt överraskad, med tillägget ”RS” skulle Juke Nismo kunna bli riktigt kul.

Nissan nämner även att man ska visa upp ett annat fordon, ”NISMO Concept”. Vad detta kan var återstår att se men det skulle mycket väl kunna vara den mystiska Nissan GT-R med stor bakvinge och häftigt turboljud som vi såg på Nürburgring i början på veckan (klicka på länken för att läsa mer).

En annan förklaring till Nismo Concept skulle kunna vara den sportigare, lättade Nissan GT-R Nismo som koncernchefen Carlos Ghosn utlovat. Men borde inte GT-R Nismo vara färdigtestad och produktionsklar vid det här laget? Den bilen gissar de flesta att vi får se som Nissans smällkaramell på Tokyo Motor Show, som dumt nog öppnar precis samtidigt som LA Auto Show.

 

Mer information: Nissan Juke, modellsidan

   

Annons
Annons
Rulla till toppen