Camaro snabbare än Porsche på Ringen

Jakten runt den svåra Ringen fortsätter. Nu har en Camaro Z/28 kört fortare än en Porsche 911 Carrera S, trots regn. Se Camarons rekordvarv här!
Annons

 

Camaro är i sin basmodell en prisvärd och rolig bil. Med stor V8 och fjäderlätt styrning är den mer som en leksak än en seriös banbil. Men nu har Chevrolet fixat lite med den, och monterat den 7,0 liter stora V8-motorn LS7 (som härstammar från Corvette Z06) under huven. De kallar bilen Chevrolet Camaro Z/28. Och den går fort. Riktigt fort!

Se filmen på ett nästintill perfekt varv runt Nürburgrings nordslinga. Endast en liten sladd mellan karusell och Hohe acht. Fram tills regnet kommer i Pflantzgarten. Man märker direkt hur halt det blir med lite väta på Ringens asfalt. Helt plötsligt övergår rekordförsöket i en balansakt där det gäller att hitta grepp.

Utgången av Schwalbenschwanz går på sladd och i Gaigenkopf tar föraren det lite lugnare. Något man inte kan säga om långa rakan, där han ger fullt, trots regnet. Skulle du vilja närma dig ett duggregnvått Tiergarten i 300 km/h med en Camaro Z28?

Varvtiden för Camaro Z/28 landar på 7:37,47. Som jämförelse kan vi nämna några andra bilmodeller, som Porsche 911 Carrera S (7:37,9), Lamborghini Murcielago (7:40) och Mercedes SLS AMG (7:40).

   

Annons
Annons
Rulla till toppen