En BMW med framhjulsdrift – och sju säten?!

Vem hade kunnat gissa att BMW skulle visa upp en sjusitsig familjebil med framhjulsdrift? Nya Active Tourer finns i en bilhall nära dig redan nästa år. Här är de senaste spionbilderna.
Annons

En BMW med framhjulsdrift – och sju säten?!
Här kommer framtidens BMW. Den finns med sju säten, har framhjulsdrift och trecylindrig motor. Vem hade kunnat tro det för bara några år sedan? Foto: SB Medien

BMW utökar snart 1-serien med en helt ny modell. 1-serie Gran Turismo ska vara det rymliga och praktiska alternativet till en ”vanlig” 1-serie.

De senaste spionbilderna visar dessutom att 1-serie GT kommer i en sjusitsig version, som komplement till 5-sitsmodellen. Med sju säten blir BMW 1-serie GT både längre och högre. På de här bilderna kan du själv jämföra storleksskillnaden.

”Min känsla är att bilen med fem säten känns ungefär som en Volkswagen Golf Sportsvan storleksmässigt, medan den sjusitsiga modellen känns nästan som en Ford S-Max”, säger vår spionfotograf.

Familjevänliga BMW 1-serie GT bygger på samma teknik som nya Mini, som visas upp senare i höst. Plattformen heter UKL1 och har dessutom stöd för trecylindriga motorer.

Testbilarna på de här bilderna var kraftigt maskerade, vilket tyder på att lanseringen förmodligen sker 2014. Den som är nyfiken på hur 1-serie GT kommer se ut kan titta närmare på konceptbilen Active Tourer.

Annons
Annons
Rulla till toppen