Äntligen – Jeep Cherokee redo att levereras

De som beställt nya Jeep Cherokee har fått vänta i två månader. Chrysler har byggt 23.000 Cherokee men ingen har levererats då man kämpat med en strulande programvara till den niostegade automatlådan. Men nu sägs alla fel vara åtgärdade och leveranserna kan äntligen börja.
Annons

 

Lanseringen av nya Jeep Cherokee har varit en mardröm för Chrysler. Den nya Cherokee med sin annorlunda design presenterades i början av året och planen var att börja leverera Jeep Cherokee efter sommarsemestern, som årsmodell 2014.

Men handlarna har fått vänta och officiellt har Chrysler varit förtegna om orsaken. De uppgifter som cirkulerat i amerikanska media pekar mot att Chrysler haft osedvanligt stora problem med programmeringen av den nya, niostegade automatlådan. Även inkopplingen av fyrhjulsdriften sägs ha strulat.

Chrysler har redan byggt 23.000 Jeep Cherokee men ingen har levererats utan bilarna har ställts upp på intill en testbana som ligger ett par mil från Chryslers fabrik i Toledo, Ohio. För att vara säker på att programvaran verkligen fungerar har varje bil provkörts på banan. En ovanlig åtgärd som får en att undra över vilken typ av problem det egentligen är som Chrysler har med nya Jeep Cherokee.

Men nu sägs arbetet med styrprogrammet vara klart och inom tio dagar ska leveranserna ut till handlarna börja. Leveransstoppet har pågått under två månader.

I Nordamerika har föregångaren till nya Cherokee sålts under namnet Liberty, men i övriga världen (och även i Sverige) har Jeep använt namnet Cherokee. Men nu blir det alltså Cherokee överallt. Tekniskt baserar sig Jeep Cherokee på en plattform som delas med Dodge Dart och Alfa Romeo Giulietta

   

Annons
Annons
Rulla till toppen