Jaguar F-Type Coupé – konstigt tak?

Nya Jaguar F-Type Coupe debuterar snart och ska komplettera F-Type Roadster. Premiärvisningen sker i Los Angeles i slutet av november och nu kan vi visa första bilden på F-Type Coupé. Taket visar sig ha en annorlunda konstruktion – ska Porsche 911 Targa känna sig hotad?
Annons

Jaguar F-Type Coupé – konstigt tak?
Första bilden på Jaguar F-Type Coupé visar ett stort glastak. Är det öppningsbart, kanske? I så fall har Jaguar skapat en konkurrent till Porsche 911 Targa. Förhoppningsvis blir glastaket ett tillval, många entusiaster vill nog inte ha en tung glasbit längst upp på sin F-Type. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Att Jaguar F-Type Roadster ska kompletteras med täckt modellbroder – Coupé – är ingen hemlighet. I maj kunde vi visa upp patentbilder på Jaguar F-Type Coupé och som väntat var skisserna av F-Type Coupé väldigt snarlika konceptbilen ”Jaguar C-X16 Concept” som designchefen Ian Callum visade upp på Frankfurtsalongen 2011. Vill du se ett stort bildalbum av Jaguar C-X16 Concept så klicka på länken.

Publik premiärvisning av Jaguar F-Type Coupé ska det bli på LA Auto Show 20 november, då bilsalongen öppnar för media. Publiken har tillträde mellan 22 november till 1 december.

Jaguar berättar inte mycket om Jaguar F-Type Coupé i det här läget, mer än den bild som man bjuder på idag. Glastaket är sannolikt ett tillval och det är i skrivande stund osäkert om det går att öppna på något sätt. Om glastaket är öppningsbart vore det en klockren tackling mot till exempel Porsche 911 Targa, en modell som har sina trogna entusiaster och kanske är de beredda att prova något nytt.

Det vi vet om Jaguar F-Type Coupé så här långt är att den blir märkbart lättare och styvare i sin karosskonstruktion än F-Type Roadster. Det gör F-Type Coupé mer inriktad mot förarupplevelsen, vilket bådar gott då F-Type Roadster bjuder på mycket körglädje i sitt taklösa utförande.

Jaguar F-Type Coupé får vid lanseringen samma modellalternativ som Roadster, det vill säga V6 och V6 S samt den effektstarka V8-versionen. Senare kan vi också förvänta oss F-Type V8 S samt en kryddstark V8 R-S – eventuellt också en riktig 911-dräpare i form av V8 R-S GT.

   

Annons
Annons
Rulla till toppen