Lykan Motorsport – 5.000 hk och 560 km/h?

Vad sägs om V16-motor med 5.000 hk, toppfart 560 km/h och 0–100 km/h på under två sekunder? Bilen ifråga heter Lykan Motorsport Devel Sixteen och visas just nu på Dubai Motor Show. Men kan verkligen uppgifterna stämma?
Annons

 

Mycket här i världen ska man ta med en nypa salt, eller helst två. Fast i det här fallet vill vi nog utfärda en varning och rekommendera ett par kilo salt.

Supersportbilen Lykan Motorsport Devel Sixteen ställs just nu ut på bilsalongen Dubai Motor Show och får man tro faktauppgifterna överträffar den allt vi tidigare sett. V16-motorn på 7,2 liter matas av fyra turboaggregat och ska ge 5.000 hk (!) i toppeffekt, vilket ska räcka för en toppfart på 560 km/h. 0-60 mph (97 km/h) ska avverkas på endast 1,8 sekunder – vilket är tillräckligt snabbt för att göra det mesta inom dragracingen avundsjuka.

Enbart faktauppgifterna räcker för att väcka misstänksamheten och den förstärks när vi tittar närmare på videofilmen ovan. Ytfinishen lämnar en del att önska och de jättelika turbinutsläppen bak verkar vara hämtat från någon animerad actionfilm. Att bakvingen över huvud taget skulle kunna sitta kvar i 560 km/h, med den skrala konstruktionen, verkar otroligt.

W Motors” har sin bas i Libanon och de visade i våras upp den fantasifulla konceptbilen Lykan Motorsport, som bara ska byggas i sju exemplar. Men nya Devel Sixteen är alltså av en helt annan kaliber och vi lär få återkomma i ämnet när vi vet mer. Vad tror ni läsare – är det här bara jippo eller på allvar?

Lykan Motorsport – 5.000 hk och 560 km/h?
Kan det här verkligen vara ett seriöst projekt? Använd gasa/bromsa nedan för att visa vad du själv tror.

   

Annons
Annons
Rulla till toppen