”Den är inte jätteblaffig – utan väldigt lagom”

Nu har Nissan visat upp märkets kanske viktigaste modell – andra generationen Qashqai blir större, snyggare och exklusivare.
Annons

Nissan Qashqai är femsitsig, och den sjusitsiga Qashqai+2 ersätts av X-Trail.
Bakpartiet har enligt Nissan en ”boomerangdesign” – vad tycks?

Nissan visade upp andra generationen Qashqai på på ett event i London under torsdagen. Nissan har sålt två miljoner Qashqai sedan lanseringen och nykomlingen blir mycket viktig för att locka nya kunder.

Nya Qashqai växer en aning både på bredden och längden, men den blir också något lägre. Fronten är mer distinkt och hela designen ska kännas ”skarpare”. En del designdrag, bland annat den V-formade grillen, hämtas från nya X-Trail.

Interiören får en rejäl uppdatering med bättre utrymmen och kvalitetskänsla. Mjukare material ska ge mer premiumkänsla. Nissan visar också upp infotainmentsystemet Connect 2, som har navigation och internetuppkoppling, och Nissan Safety Shield, som bland annat innehåller trötthetsvarnare, döda vinkel-assistans, autobroms och parkeringshjälp.

Nissan Qashqai blir först ut i Europa med koncernens nya Common Alliance Platform, som ska ligga till grund för 11 Renaultmodeller och tre Nissanmodeller år 2020.

Köparna kan välja mellan en bensinmotor (på 1,2 liter och 115 hästar) och två dieslar (på 1,5 liter och 110 hästar eller 1,6 liter och 130 hästar). Den starkaste dieselmotorn går att få med Nissans steglösa CVT-låda som kallas Xtronic. Fyrhjulsdrift finns som tillval till vissa modeller.

Interiören får ett ordentligt lyft. Nissan Qashqai börjar säljas i Sverige i februari.
Victor Dahlborg är i London för att titta närmare på nya Nissan Qashqai för nybilsguiden FACITs räkning.

Nissan bjöd in till presskonferens i London för att visa upp nya Qashqai. En av alla som trängdes för att titta närmare på nykomlingen är Victor Dahlborg på nybilsguiden FACIT.com.

”Det är inte superstor skillnad mot dagens Qashqai, tycker jag. Den nya är lite snyggare och lite rymligare. Jag tror det här är en bilstorlek som många gillar – den är inte jätteblaffig som de stora suvarna, men du sitter ändå lite högre än i en vanlig bil. Storleken är lagom och nya Qashqai kommer tilltala många”, säger han.

Nya Nissan Qashqai dyker upp i Sverige i februari 2014. Priserna är ännu inte officiella men i Storbritannien hamnar instegsmodellen på omkring 185.000 kronor.

Annons
Annons
Rulla till toppen