Volvo XC70 är bästa polisbilen – någonsin

Enligt polisen kör Volvo fullständigt över konkurrenterna – XC70 är den bästa polisbil som någonsin testats. "Det är anmärkningsvärt", säger polisens tekniska specialist.
Annons

Volvo XC70 är bästa polisbilen – någonsin
Volvo XC70 kör över konkurrenterna i polisens test.

Säljs också till England

I Sverige är drygt 85 procent av alla polispersonbilar som säljs en Volvo. Polisbilar från Volvo finns också i Storbritannien, Belgien, Holland och Schweiz.

Polisen kör just nu bilar från sex olika tillverkare, och listan uppdateras med jämna mellanrum. Nu har Rikspolisstyrelsen testat flera nya modeller, bland annat Volvo XC70 som fått en uppdatering.

”När det gäller Volvo XC70 D5 AWD med det nya chassit kan vi bara lyfta på hatten för Volvo. Det är den bästa polisbilen vi någonsin testat. Våra provförare var mycket överraskade över hur bra bilen uppförde sig. Och utryckningskörning, där bilen får en tia i betyg, är det viktigaste momentet”, säger Per Rickander, teknisk specialist på Rikspolisstyrelsen.

I testkörningarna ingår bland annat simulerad utryckningskörning, test av buller, komfort, stabilitet, älg- och bromsprov med undanmanöver samt körning på konbana.

”En polisutrustad Volvo XC70 D5 AWD är lastad som en minibuss. Att den då uppför sig så stabilt som den gör med det nya chassit är anmärkningsvärt”, säger Per Rickander.

• Vi har inte kunnat bekräfta vilka övriga modeller som deltog i polisens test.

Läs också: BMW 5-serie bästa polisbilen – men Volvo XC70 är favorit

Volvo XC70 är bästa polisbilen – någonsin
Att bygga om en ”vanlig” Volvo till polisbil tar 45 timmar.
Annons
Annons
Rulla till toppen