Avslöjad: Hyundai Genesis – helt naken

Nu får tyska premiumligan springa och gömma sig. Hyundais nya lyxsedan Genesis gör sig beredd och den kommer till Europa. Första generationen Genesis har gjort succé i USA, ska det bli samma framgång här? Och vad säger du om designen?
Annons

Avslöjad: Hyundai Genesis – helt naken
Det ser som om motorhuven pryds av ungefär samma vingar som hos Bentley, men det är alltså Hyundais nya lyxsedan Genesis som ni ser på bilderna. Fler spionbilder finns i galleriet längre ned på sidan. Tittar vi på bakluckan finns det inte någon logotyp för ”Hyundai”, bara för Genesis. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Hyundai Genesis är en rätt udda fågel i Europa men i USA har den stora sedanmodellen har blivit en succé, och även framröstad som ”Årets Bil 2009” av amerikanska motorjournalister. Som vi tidigare visat på spionbilder är det snart dags för en ny generation Hyundai Genesis, Hyundai bjöd nyligen på några illustrationer av Genesis och nu är det dags för den helt omaskerade sanningen.

Bilen på bilderna deltog i någon typ av reklamfilmning och kördes helt omaskerad i trakterna av Nürburgring.

Några tekniska detaljer kring nya sedanmodellen har vi inte i skrivande stund men Hyundai Genesis ska lanseras i slutet av november (sannolikt LA Auto Show i Kalifornien), vilket bör innebära att bilen dyker upp i Nordamerika nästa sommar och kanske kommer till Europa under hösten 2014.

På det lilla emblemet till höger på bakluckan står det ”G380” och i underkant finns tillägget ”HTRAC”, åtminstone tycker vi att det ser ut så. G380 är modellbeteckningen för den 3,8-liters bensin-V6 som redan erbjuds i USA, tillsammans med 5,0-liters V8-motor.

HTRAC ska tolkas som fyrhjulsdrift, vilket många av de lyxigare sedanmodellerna i Europa utrustas med. ”HTRAC” står för ”Hyundai-Traction”, ett system som med elektronisk styrning ska fördela kraften mellan fram– och bakaxel. Systemet har testats på en mängd underlag, inklusive Nürburgring där Hyundai öppnat ett testcentrum nyligen.

Avsaknaden av Hyundai-emblem skulle kunna peka mot att man väljer att lansera Genesis som en ”egen” bilmodell i Europa. Förmodligen i anslutning till nuvarande Hyundai-handlare men ändå med en tydlig rågång.

Förutom Europa ska även Australien begåvas med andra generationen Hyundai Genesis och det innebär att också britterna ska få en högerstyrd version.

Genom att erbjuda Genesis i Europa – och därmed konkurrera med premiumligan på hemmaplan – tar Hyundai nästa steg i sin utveckling. Att rå på Audi, BMW och Mercedes blir förstås svårt men Hyundai har tillsammans med koncernkollegan Kia vuxit från tre till sex procents marknadsandel mellan 2008–2012. För att bli ännu bättre gäller det söka nya utmaningar.

   

Annons
Annons
Rulla till toppen