Jaguar F-Type Coupé – snyggare än cabben?

Äntligen visar Jaguar upp nya F-Type Coupé, som blir sportigare än roadstern. Frågan är om den är snyggare – vad tycker du?
Annons

Jaguar F-Type Coupé – snyggare än cabben?
Skillnaden mot konceptbilen C-X16 från 2011 är inte stor.

Det ryktades länge om att roadstern Jaguar F-Type också skulle säljas som coupé – och här är den! Enligt Jaguar ska F-Type Coupé vara mycket sportigare och mer körfokuserad än cabrioletmodellen, bland annat tack vare styvare kaross, lägre vikt och lägre tyngdpunkt.

Vi fick en försmak av designen redan 2011, i form av konceptbilen C-X16 som visades upp på bilsalongen i Frankfurt. Nu, två år senare, är det dags för premiär av den produktionsfärdiga modellen.

Jaguar F-Type Coupé går att går att beställa med en V6-motor på 340 hästar eller en V6-motor med kompressor på 380 hästar. Toppmodellen heter F-Type Coupé R och får en V8-motor med kompressor på 550 hästar. Den fixar 0–100 km/h på 4,0 sekunder. 8-stegad automatlåda är standard i samtliga modeller.

F-Typeköparen kan välja antingen aluminiumtak eller ett panoramatak som inte ska påverka vridstyvheten. Keramiska bromsar som mäter 398 millimeter fram och 380 millimeter bak är tillval.

Den nya coupéversionen av F-Type börjar säljas under våren 2014.

Läs också: Jaguar Project 7 – en läckrare F-Type
Lyssna! Fantastiskt motorljud i F-Type V8 S

   

Annons
Annons
Rulla till toppen