Mercedes SLS AMG – nu är det färdigvrålat

Mercedes släpper en sista specialversion för att säga adjö till SLS AMG, den kanske mest välljudande V8-bilen från Mercedes någonsin. Kommer du sakna 6,2-litersmotorn?
Annons

Mercedes SLS AMG – nu är det färdigvrålat
Mercedes SLS AMG lanseras nu som ”Final Edition”, med kolfiberhuv och fast bakspoiler.

Bara tre år efter premiären är det dags att ta farväl av Mercedes SLS AMG, toppmodellen som ersatte SLR McLaren.

Nu visar Mercedes upp SLS AMG GT Final Edition på bilsalongerna i Tokyo och Los Angeles. Den ska tillverkas i 350 exemplar och finns som både coupé och cabriolet.

Specialmodellen får motorhuv, splitter och fast bakvinge i kolfiber. Som tillval finns mattlackerade fälgar och Dunlop Sport Maxx Race Cup-däck.

Mercedes SLS AMG – nu är det färdigvrålat
SLS-modellen ersätts senare av en mindre sportbil, förmodligen kallad SLC.

V8-motorn på 6,2 liter finns kvar och tur är väl det – den har ett fantastiskt soundtrack och är den sista av sitt slag. I Mercedes nyare modeller ersätts den av en turbomotor.

Motorn ger 591 hästkrafter vid 6.800 r/min och 650 Nm vid 4.750 r/min. 0–100 km/h går på 3,7 sekunder och 0–200 tar 11,2 sekunder. Toppfarten är begränsad till 320 km/h. 7-stegad DCT-låda med fyra körprogram och launch control är standard.

Mercedes SLS AMG GT Final Edition får också exklusiv läderklädsel i diamantmönster med kontrastsömnad i silver från Mercedes Designo-sortiment, kolfiberpaneler och silverfärgade bälten.

Försäljningen startar i mars 2014, och några månader därefter upphör tillverkningen av SLS AMG.

Läs också: Slutet nära för Mercedes SLS AMG
Officiell: Mercedes SLS AMG Black Series

Läs också: Så dyr blir eldrivna Mercedes SLS AMG
 

Annons
Annons
Rulla till toppen