Lista: De tio snabbaste kombibilarna någonsin

Amerikanska sajten Jalopnik har skapat en lista över de tio snabbaste kombimodellerna som någonsin byggts. Utan att avslöja för mycket kan vi säga att Volvo fick en bil placerad mycket högt på listan…
Annons

 

Den amerikanska sajten Jalopnik är en av de mera ”udda” inslagen i bloggosfären med en blandning av snabba nyheter och tokigheter.

Igår gjorde Jalopnik en lista över de tio snabbaste kombibilarna som någonsin byggts. Som vanligt gjort med glimten i ögat, mer roligt än seriöst. På listan hittar vi ”värstingar” som exempelvis Dodge Magnum SRT8, Cadillac CTS-V Sport Wagon, Audi RS 6 Avant och BMW M5 Touring.

Men allra längst upp på listan placerar Jalopnik Volvos odödliga racingikon 850 BTCC. Volvo tävlade bara ett år, 1994, i BTCC med sin kombimodell men det räckte för att lämna outplånliga spår hos många entusiaster, inklusive redaktörerna hos Jalopnik. Klicka på länken nedan för att läsa hela listan med de tio snabbaste kombimodellerna någonsin.

 

Källa: Jalopnik, ”The Ten Fastest Station Wagons Ever Made”

Lista: De tio snabbaste kombibilarna någonsin
Volvo 850 BTCC tävlade bara ett år, men ”alla” minns kombin ändå. Vem har sagt att inte motorsport lönar sig? KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

   

Annons
Annons
Rulla till toppen