Japanska bilar jagar Ford-F150

USA:s Volvo V70, Ford F-series, är inte den mest sålda bilen överallt i det stora landet i väst. På flera håll är det japanska bilar som säljer mer. Se kartan vilka bilmodeller som säljer bäst!
Annons

Japanska bilar jagar Ford-F150
Fords F-serie jagas av japanska bilmodeller på försäljningstopplistan i USA.
Observera: bilden är ett montage.

I Sverige gillar vi stora kombibilar, i USA gillar man stora pickuper. Populärast på den stora bilmarknaden i väst har länge varit och är fortfarande Fords pickup F-150. Men den stora Forden är inte den mest sålda bilmodellen i hela USA, på många håll är det japanska bilmodeller som dominerar.

Business Insider har grävt i försäljningsstatistiken för bilmodeller sålda i USA mellan januari och augusti under 2013 och komponerat en grafik över vilka bilmodeller som är populärast var.

Det framgår tydligt att Ford F-150 fortfarande dominerar den amerikanska marknaden, men det är en hel del stater som föredrar japanska bilmodeller. Utöver en GMC, Toyota och en Cheva-pickup är det sedaner som gäller i USA. Företrädesvis från Honda och Toyota.

Honda Accord är exempelvis den mest sålda bilmodellen i Virginia, New York, New Jersey och Rhode Island. I Florida och Maryland är det Toyota Camry som säljer bäst och Oklahoma-borna föredrar faktiskt Nissan Altima. Inte helt tippat kanske.

Utöver F-150 är sedanen Ford Fusion med på topplistan och den mest sålda bilmodellen i Michigan. Men det behöver inte ta emot för mycket i det amerikanska patriotiska hjärtat att köpa en japansk bilmodell i USA. Alla bilmodeller från japanska tillverkare på topplistan är helt eller delvis tillverkade i USA.

Japanska bilar jagar Ford-F150
De mest sålda bilmodellerna i varje stat. Bild från Business Insider.
Annons
Annons
Rulla till toppen