Nya BMW X5 M nästan omaskerad

Nästan omaskerad fångar vår spionfotograf kommande BMW X5 M i sin kamera. Snart rullar en X5 med extra muller och brak där bak på vägarna, och så här ser den ut.
Annons

Nya BMW X5 M nästan omaskerad
Nya BMW X5 M bränner tydligen så mycket däck att du får köpa en extra uppsättning bakhjul.

Vi har under en tid fått bekanta oss med nya BMW X5 här på redaktionen. Och det är onekligen en bra bil, vi gillar den. Men det första intrycket på flera redaktionsmedlemmar var att den ser lite mesig ut.

Nya X5 ger inte samma svulstiga suv-intryck som förra modellen. Den nya påminner nästan lite om en MPV. Men så rullade det in en vit X5 M50d på redaktionsparkeringen och det blev annat ljud i lådan. Nya X5 kan, med ganska enkla medel, helt plötsligt att se riktigt fläskig ut.

För dig som kan tänka dig att leva med 560 Nm och en 0­–100-tid på 6,9 sekunder är en 3,0d ett utmärkt alternativ. Den går dessutom att få rätt stuk på med M-paket. Men om inte det är gott nog, och om inte heller M50d med sina 740 Nm räcker till för dina snabba transportbehov, så finns det snart en X5 även för dig.

Det vi ser på bilderna här är BMW X5 M i ganska omaskerat tillstånd. Den provkörs just nu i Tyskland och BMW har plockat bort det mesta av den virvelmönstrade tejpen förutom vid luftintag och trösklar.

De stora främre luftintagen är självklara, liksom de blå bromsoken och de fyra piporna baktill. Inga överraskningar exteriört alltså, men hur X5 M uppför sig på vägen får vi be att återkomma om.

Annons
Annons
Rulla till toppen