Nya Beetle Dune – snart verklighet

På Detroitsalongen ska VW visa upp konceptbilen Beetle Dune. Men det är ingen leksak som designteamet snott ihop på lediga stunder – 2015 blir bilen serieproducerad som ”Volkswagen Cross Beetle”. Och vi kan redan nu visa hur Cross Beetle ska se ut!
Annons

Nya Beetle Dune – snart verklighet
Mer markfrigång, utflyttade hjul och större hjulhus samt annorlunda front och trösklar är det som utmärker Volkswagen Beetle Dune Concept. I själva verket är vi ganska övertygade om att detta är en föraning om kommande VW Cross Beetle, som är planerad till 2015. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Volkswagen ska visa upp flera konceptbilar på Detroitsalongen i nästa vecka. Många amerikaner har nog också hoppats på konkreta nyheter kring den sjusitsiga suvmodell som det länge ryktats om för att få upp försäljningen i USA.

Men som komplement till modellutbudet ska det komma en förhöjd version av Beetle, med all sannolikhet döpt till ”Cross Beetle”. En första föraning om denna modell får vi med en konceptbil som VW döpt till Beetle Dune Concept.

Konceptbilen Volkswagen Beetle Dune är höjd med 50 millimeter jämfört med en vanlig Beetle och 19-tumsfälgarna är utflyttade 55 millimeter för att fylla ut hjulhusen rejält, tillsammans med däcken som mäter 255/45-19.

Lite tuffare attribut i form av plastsköldar fram/bak och plastklädda trösklar rundar av Beetle Dune Concept. Någon fyrhjulsdrift ska vi nog inte hoppas på hos Cross Beetle när den kommer i produktion, det har inte funnits på tidigare Cross-modeller, som till exempel VW Cross Up.

Våra tyska kolleger på auto motor und sport hävdar att den seriemässiga VW Cross Beetle ska vara klar att serieproducera nästa år, 2015. Återstår att se om den uppgiften stämmer men helt orimligt verkar det förstås inte.

 

Källa: auto motor und sport, ”VW Beetle Dune auf der Detroit Motor Show Der Buggy-Gedanke schlägt durch”

Nya Beetle Dune – snart verklighet
Volkswagen bjuder bara på två skisser av Beetle Dune Concept, så här långt. Men på Detroitsalongen ska vi se bilen på riktigt. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Nya Beetle Dune – snart verklighet
Vår illustratör tror – på goda och välinformerade grunder – att VW Cross Beetle får det här utseendet 2015, när den sätts i serieproduktion 2015. Illustration: Schulte Design. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen