Här är detaljen som avslöjar nya BMW X1

Den populära suv-klassen har fått flera nya utmanare och snart kontrar BMW med helt nya X1, som blir framhjulsdriven. Tack vare nya läsarbilder kan vi avslöja en viktig nyhet.
Annons

BMW visade upp den nya X1-modellen 2008, och den gav sig in i ett mycket viktigt segment: lilla suvklassen växer för varje år. För att klara av konkurrensen utvecklar nu BMW en ny generation X1.

Den nya modellen bygger på BMW-koncernens plattform UKL1 och blir därmed framhjulsdriven. Plattformen är ett viktigt sätt för BMW att spara kostnader – först ut på den nya tekniken blir nya Mini och BMW 2-serie Active Tourer.

Vår spionfotograf fick syn på nya generationen X1 utanför München. I filmen här ovan är bilen fortfarande maskerad, men vi kan ändå se att fronten hämtar flera designdrag från BMW 2-serie och att taklinjen blir lägre, för att ge ett sportigare intryck.

Här är detaljen som avslöjar nya BMW X1
Wilhelm Svenselius fick syn på en av BMW:s prototyper i München. Under skalet döljer sig hybridteknik till nästa generation X1 – det syns på elsladden på tanklocket.
Här är detaljen som avslöjar nya BMW X1
Visst ser varvräknaren lite underlig ut? Vi gissar att det beror på att prototypen är en hybridbil.

Även auto motor & sport-läsaren Wilhelm Svenselius har fångat en X1-prototyp på bild, men här är det något som inte riktigt stämmer. Testbilen är inte nya generationen X1, utan dagens modell. Däremot finns en bild på en laddsladd på tanklocket.

”Alla logotyper är utbytta men interiör och exteriör är omisskänligt BMW. På min suddiga interiörbild ser man också någon slags elektronikbox som ligger framför passagerarsätet. Grafiken av en elkontakt på tanklocket pekar ju på en elbil eller hybrid av något slag”, säger han.

Testbilen kan alltså innebära att BMW planerar en laddhybridversion av X1 – antagligen blir den inte helt eldriven.

Film: SB Medien

Annons
Annons
Rulla till toppen