Första filmen med Lamborghini Huracan

Först på Genèvesalongen ska vi få se Lamborghini Huracan premiärvisad. Men någonstans i USA görs det just nu en reklamfilm med Huracan – som går på bredsladd! Klicka på länken för att se första filmen med Lamborghini Huracan.
Annons

 

Underbart är kort, heter det, och det gäller i allra högsta grad för den här filmsnutten som vi hittat på YouTube. Lamborghinis nya ”instegsmodell” Huracan flyger förbi i endast åtta sekunder och allt av döma är det en reklamfilm som görs – sannolikt i centrala Los Angeles.

Vår medarbetare Peter Ternström är en av endast fem personer som fått se Lamborghini Huracan i verkliga livet, först på Genèvesalongen är det publik premiär för den modell som ska ersätta storsäljaren Gallardo (14.022 bilar).

Som vi berättat förut får Lamborghini Huracan en V10-motor på 5,2 liter och 610 hk. Att den låter bra vet vi från det ljudliga beviset på en V10-motor som spionfilmarna gett oss.

Nya Lamborghini Huracan LP 610-4 väger 1.422 kilo (vilket är tolv kilo mer än Gallardo) och accelererar 0–100 km/h på 3,2 sekunder, fortsätter man till 200 km/h behövs det 9,9 sekunder. Toppfarten är 325 km/h. V10-motorn är numera anpassad till de nya EU6-reglerna och förbrukningen anges till 12,5 l/100 km enligt EU:s körcykel.

Den enda transmissionen som erbjuds är en 7-stegad dubbelkopplingslåda med stopp/start-system och som vi sett i modellbeteckningen är Huracan givetvis fyrhjulsdriven. Transmissionen är en vidareutveckling från den dubbelkopplingslåda som Audi R8 fick vid sin uppgradering. Om Lamborghini Huracan även ska få ett manuellt alternativ vet vi inte. Bromsarna är av den keramiska typen.

Chassit i Lamborghini Huracan ska vara en mix av aluminium och kolfiberdetaljer. Stora delar av komponenterna ska delas med nästa generation Audi R8, som dock får något längre axelavstånd. På utsidan ska det förstås inte finnas några likheter mellan Huracan och R8.

De som vill läsa Lamborghinis pressrelease för Huracan LP 6104 kan klicka på länken och få hem pdf-dokumentet. Privata visningar för intressenter har alltså börjat och publik premiär blir det på Genèvesalongen senare på våren.

   

Annons
Annons
Rulla till toppen