Provkörd: BMW M235i imponerar

Fredrik Langendorf befinner sig i bränsleförbrukningens Mecka, äter burgare och har avnjutit nya BMW M235i på Las Vegas Motor Speedway. Och den är naggande god, nästan bättre än en av BMW:s betydligt större modeller…
Annons

Provkörd: BMW M235i imponerar
Fredrik Langendorf trivs over there – inte minst med bilen, BMW 235i.

Hej Fredrik, vad gör du?

Jag befinner mig i bränsleförbrukningens Mecka! Medan vi äter gasolgrillade burgare och precis avnjutit nya BMW M235i dels på Las Vegas Motor Speedway, dels på Interstate 15 med långtradare körandes i 120 i vänsterfil (!), har även grannen US Air Force fullt pådrag på sin anläggning och lågflyger stridsflygplan precis ovanför oss. Det är så man anar att de VET att vi har ryska journalister med i dagens grupp …

Du har alltså kört nya 2-serien?

Ja, precis. Och den är naggande god. Lång som en 3-serie E36 Coupé och med helt nya design fram och bak är detta en riktig liten läckerbit. Den går riktigt fint, utan att vara lika extrem som de renodlade M-bilarna.

Kan du avslöja något för läsarna på sajten?

Provkörningen i sin helhet kommer ju i auto motor & sport nr 4 som finns i butik den 6:e februari. Men, vagnen i fråga är nästan bättre än exempelvis M6 när man kör till vardags. Vilken cliffhanger, va?

BMW hade ett par överraskningar på plats också, eller hur?

Ja, dels en ny racerbil, dels en ny lösning för drivgreppet till de bakhjulsdrivna bilarna. Något som många med mig saknat i de mera ”jordnära” BMW:erna. Något som tidigare krävt det oerhörda steget pengamässigt upp på en renodlad M-modell.

Annons
Annons
Rulla till toppen