Snabbaste Opeln någonsin – OPC Extreme

Lagom till Genèvesalongen ska Opel bjuda på en riktig smällkaramell: Astra OPC Extreme – den snabbaste, gatlegala Opeln någonsin! Toppeffekten lär hamna en bra bit över 300 hk och Opel planerar att bygga en begränsad serie av Astra OPC Extreme.
Annons

Snabbaste Opeln någonsin – OPC Extreme
Opel Astra OPC Extreme ska premiärvisas på Genèvesalongen och då får vi veta mer om bilen, som det hittills bara bjuds en bild på. Och inga fakta. Men bilden avslöjar stor bakvinge, kjolpaket, stor diffusor och fyrdubbla utblås. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Ni som kan er Opel-historik minns nog den kvicka specialmodellen Opel Corsa OPC Nürburgring Edition som lanserades våren 2011. Som namnet antyder var det en potent bil utvecklad för ”Ringen” och hos Opelentusiasterna blev den både omtalad och eftertraktad.

Nu är det dags igen för en specialmodell och Opel har valt att basera den på Astra OPC, med tilläggsnamnet ”Extreme”.

Ännu så länge får vi bara en bild och inga hårda fakta. Men med tanke på utgångsbilen borde Opel Astra OPC Extreme få betydligt mer effekt än de 280 hk som vanliga Astra OPC erbjuder – sannolikt en bra bit över 300 hk.

Med den förmodade effekthöjningen borde topphastigheten hamna upp mot 300 km/h, om Opel väljer att slopa toppfartsspärren vid 250 km/h. Därmed blir Astra OPC Extreme den snabbaste Opeln någonsin, till och med snabbare än klassikern Opel Lotus Omega.

En begränsad serietillverkning av Opel Astra OPC Extreme är utlovad och mer får vi inte veta av Opel i skrivande stund.

Snabbaste Opeln någonsin – OPC Extreme
Längst bak på Astra OPC Extreme kan man skymta texten ”GTC” men vad det står för vet vi inte. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Snabbaste Opeln någonsin – OPC Extreme
KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen