Volvo släpper nya specialmodeller i Genève

Nu lanserar Volvo årets upplaga av Ocean Race-modellerna som ska ge en exklusiv känsla. Dessutom kommer en ny sportversion av V70 och XC70.
Annons

Volvo släpper nya specialmodeller i Genève
De nya Ocean Race-modellerna börjar säljas senare under året. Köparna kan välja mellan lackfärgerna Ocean Blue II, Bright Silver, Black Sapphire och Crystal White.
Volvo släpper nya specialmodeller i Genève
Volvo släpper också en sportversion av V70 och XC70.

Tidigare i veckan visade Volvo upp nya XC70 Zlatan Edition, som hyllar reklamkampanjen Made by Sweden. Nu är det dags för ytterligare några specialmodeller som alla lanseras på Genèvesalongen i mars.

Först ut är de nya Ocean Race-modellerna som ska fira att det är 40 år sedan seglingstävlingen drog igång. Ocean Race-paketet finns att köpa till V40, V40 Cross Country, V60 och XC60. Köparna får 17- eller 18-tumsfälgar beroende på modell, ett antal Ocean Race-logotyper samt svart eller ljus skinnklädsel med orange kontrastsömnad.

Volvo passar också på att lansera V70 Sport och XC70 Sport. Här ingår blanksvarta designdetaljer, sportchassi, svart skinnklädsel med gräddvita sömmar, sportpedaler och 18-tumsfälgar.

”Vi har gett V70 och XC70 ett mer dynamiskt utseende och en mer dynamisk körkänsla. Den dynamiska känslan accentueras av ett antal yttre och inre detaljer. Körkänslan har förbättrats med hjälp av ett sänkt chassi på V70 och för första gången är nu även XC70 utrustad med ett dynamiskt chassi”, säger Anders H Gustavsson, som är vicechef för avdelningen specialbilar på Volvo Car Group.

Annons
Annons
Rulla till toppen