Video: Nya Toyota Aygo – japanskt kul

Nästa generation Toyota Aygo är redo att lanseras och nu har vi fått några smakprov på nya minibilen. Släktskapet med Peugeot 108 och Citroën C1 syns, men enligt Toyota ska nya Aygo vara den riktigt roliga bilen – på ett japanskt sätt.
Annons

Trion av små citybilar från Toyota, Peugeot och Citroën är på väg att skifta generation. Peugeot 108 har redan visats upp i sin nya skepnad och i början på nästa vecka ska vi få reda på hur Citroën C1 ser ut.

Även Toyota vill vara med och stjäla uppmärksamhet innan premiärvisningen på Genèvesalongen i början av mars och det gör man med en YouTube-film (se ovan) och ett mycket mörkt foto (se nedan).

Yttermåtten på Toyota Aygo lär inte skilja sig mycket från Peugeot 108 och det innebär en längd på cirka 3,6 meter. Om Aygo får samma roliga sufflettak som Peugeot 108 vet vi inte, men det är väl inte allt för osannolikt. Liknande, trecylindriga motorer som i 108:an kan vi också räkna med.

Däremot vet vi att nya generationen Toyota Aygo ska ”bli rolig på ett japanskt vis” för det utlovas av David Terai, chefsdesignern, i filmen. Tittar man riktigt noga i de snabba klippen finns det en skiss på inredningen som ser lovande ut.

Men ännu så länge vet vi alltså inte så mycket mer än att Toyota Aygo ska fortsätta att byggas parallellt med Peugeot 108 och Citroën C1 i fabriken ”Toyota Peugeot Citroën Automobile” i Kolin, Tjeckien.

Video: Nya Toyota Aygo – japanskt kul
Den här mörka bilden är allt som Toyota bjuder på av nya Aygo, ännu så länge. Vi har försökt lätta upp bilen men den är behandlad med helsvarta partier i photoshop och det finns därför noll bildinformation i de mörka delarna av fotot. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen