Officiell: Audi TT är lite snyggare och lite snålare

På måndagkvällen visade Audi upp tredje generationen TT, som är lättare och snålare än föregångaren. Men den bjuder inte på några större överraskningar.
Annons

Officiell: Audi TT är lite snyggare och lite snålare
Vid en snabb titt är det svårt att skilja ut tredje generationen TT från föregångaren.
Officiell: Audi TT är lite snyggare och lite snålare
Största nyheten på insidan är att den stora MMI-skärmen nu ersatts av en 12,3-tumsskärm framför föraren. Där styrs allt från musik till navigation.

Audi har smygvisat nya TT flera gånger, men nu är det dags för premiär. Tredje generationen bjuder på förutsägbar design – något som ni läsare påpekat i kommentarsfältet.

Även om nya Audi TT är svår att skilja från föregångaren finns en del ny teknik under skalet, bland annat Matrix LED-strålkastarna och kurvljus som använder kartan i navigationssystemet för att förutsäga vägen framför bilen.

Nya TT är drygt 50 kilo lättare än den gamla modellen. På insidan finns ingen stor infotainmentskärm – allt styrs med en skärm framför föraren. Den är 12,3 tum stor och har ungefär hälften så hög upplösning som en iPad.

Audi TT visas alltså upp på Genèvesalongen just nu, men här i Sverige får vi vänta till i höst innan bilen dyker upp hos återförsäljarna.

Mer detaljerad information om nya Audi TT finns i den svenska pressreleasen, klicka på länken för att ladda hem pdf-dokumentet.
 

Motor Effekt Vrid 0–100 Utsläpp
Utsläpp
TT 2,0 TFSI 230 hk 370 Nm 6,0 sek i u i u
TT 2,0 TFSI* 230 hk 370 Nm 5,3 sek 6,8 l/100 km 159 g/km
TT 2,0 TDI 184 hk 380 Nm 7,2 sek 4,2 110 g/km
TTS 2,0 TFSI 310 hk 380 Nm 4,7 sek i u i u

*) Med 6-stegad S-troniclåda och fyrhjulsdrift.

Annons
Annons
Rulla till toppen