Vi provkör Mercedes GLA – ny i crossoverklassen

Alla vill köra suv och det tänker Mercedes utnyttja till max. Nya GLA är smidig och riktigt fräck. Thomas Berggren har redan provkört – här är hans första intryck.
Annons

Vi provkör Mercedes GLA – ny i crossoverklassen
Små crossoverbilar har blivit den senaste trenden i bilvärlden och Mercedes vill också vara med. Här är nya GLA som börjar säljas senare under året.
Vi provkör Mercedes GLA – ny i crossoverklassen
Interiören och allt under skalet känner vi igen från Mercedes A-klass. Thomas Berggren trivs i stolarna. ”Men är man bredbakad är de lite för smala”, säger han.

Nu har Mercedes släppt en upphöjd crossoverversion av A-klass. Modellen heter Mercedes GLA och just nu provkör Thomas Berggren nyheten, som förändrats ganska kraftigt både tekniskt och designmässigt jämfört med A-klass.

”Den känns stabil och trevlig att köra, och den har snabb styrning! Vi åker en GLA 250 med fyrhjulsdriftssystemet 4Matic på rejäla 19-tumsdäck. Den har också Mercedes 7-stegade automatlåda med växlingspaddlar på ratten. Den växlar fint och sömlöst. Tyvärr är det också ganska bullrigt men trots det är körupplevelsen ganska trevlig”, säger Thomas Berggren.

• Får du någon suvkänsla?
”Nja. Bilen känns stor, bred och låg. Det här är ett tydligt exempel på en crossover, eller någon slags blandras. Jag får egentligen inte så mycket suvkänsla.”

• Men vad är då vitsen med Mercedes GLA, jämfört med en vanlig A-klass?
”Det ska jag försöka reda ut under provkörningen, och svaret kommer i nummer 8 av auto motor & sport. Men GLA är snygg – formmässigt har de verkligen lyckats. Den ser kompakt och muskulös ut. Som en slags blandning mellan A-klass och B-klass. Den är fräck och tuff!”

Mercedes GLA kostar från 264.900 kronor när den börjar säljas senare under året. Instegsdieseln GLA 200 CDI kostar 304.900 kronor medan GLA 220 CDI kostar 340.900 kronor.

Läs också: Allt du vill veta om nya Mercedes GLA
Läs också: Mercedes GLA 45 AMG – alla bilder och fakta

 


Annons
Annons
Rulla till toppen