Fyndchans: Sex bilar som du borde köpa redan idag

Biltillverkarna öser på med nya modeller – då brukar priserna på den gamla modellen alltid rasa, och det innebär att du kan fynda. Här är sex bilmodeller där du kan pruta hårt just nu. Ta chansen!
Annons

Alla vill göra fynd – och ibland dyker den där fantastiska chansen upp. Ett bra exempel är när biltillverkarna presenterar en ny version av en modell. Då brukar priserna på den nuvarande generationen ofta rasa. Många vill byta upp sig och bilhallarna fylls med inbytesbilar.

Här har vi samlat sex bilar där du kan göra riktiga fynd. Flera av dem börjar säljas i ny upplaga under året. Den som är ekonomiskt lagd har därför chans att pruta.

Fyndchans: Sex bilar som du borde köpa redan idag

Audi TT

Audi har nyss visat upp tredje generationen TT och vid en snabb anblick bjuder nya TT verkligen inte på många nyheter. Under skalet är dock tredje generationen lättare, snålare och snabbare. Dessutom är skillnaderna ännu större i interiören.

Men andra generationen är fortfarande en trevlig bil som kombinerar läcker design med vardagsvänlighet – detta är verkligen en sportbil som funkar till vardags.

Fyndchans: Sex bilar som du borde köpa redan idag

Mini Cooper

Andra generationen Mini bjöd på mer vuxna köregenskaper och betydligt fler karossvarianter än den första. Cooper D blev miljöklassad när den kom och därför mycket populär. Roligast är Cooper S med turbomotor, men även ”vanliga” Cooper och instegsmodellen Mini One bjuder på riktigt underhållande köregenskaper.

Fyndchans: Sex bilar som du borde köpa redan idag

Mercedes C-klass

Nykomlingen ser ut ungefär som en ”S-klass mini” och det är verkligen inget dåligt betyg. Men om du kan komma överens med förra generationens lite mer kantiga designspråk finns mycket pengar att spara.

W204-generationen av Mercedes C-klass hade lite tveksam kvalitetskänsla när den lanserades 2007 – åtminstone enligt testlaget. Men läsarna är desto nöjdare, betyget för kvalitetskänsla blir hela 90 procent, vilket är betydligt bättre än snittet. Hur som helst blev kvalitetskänslan ännu bättre vid ansiktslyftet. Välj gärna någon av de fina bensinmotorerna – kanske med AMG-paket? De flesta bilarna har automatlåda.

Fyndchans: Sex bilar som du borde köpa redan idag

Ford Mondeo

Nu är det flera år sedan Ford visade upp nya Mondeo i USA – men där går den under namnet Fusion. Här i Europa får vi vänta till i höst innan Mondeo anländer. Dagens modell har hängt med sedan 2007 och är i många avseenden frånkörd av konkurrenterna.

Men det finns många fina erbjudanden ute hos bilhandlarna, och vi ska heller inte glömma att Ford Mondeo fortfarande är en av de trevligaste familjebilarna att köra. Vi har hittat exemplar på nätet med 35.000 kronor i rabatt.

Fyndchans: Sex bilar som du borde köpa redan idag

Ford Focus

Förutom storebror Mondeo hittar vi också Focus på listan över bilar du kan köpa till fyndpris. Ford Focus har tappat mycket försäljning de senaste månaderna – många har väntat på den ansiktslyfta versionen som börjar säljas nu.

Är du inget fan av den nya Aston Martin-grillen kan du göra ett klipp på någon av de många lagerbilarna som står ute hos Fordhandlarna. Här kan du få åtminstone 10.000 kronor rabatt innan du ens börjat förhandla.

Fyndchans: Sex bilar som du borde köpa redan idag

Citroën C5

Nej, Citroën C5 är verkligen inte toppmodern längre, men den med sin gashydrauliska fjädring är den bekvämare och mer avslappnande att köra än någonsin.

Ersättaren till dagens Citroën C5 dröjer och innan den lanseras fortsätter Citroën att rea ut den nuvarande modellen. Vi har hittat exemplar med 60.000 kronor i rabatt – men kom ihåg att den bekväma fjädringen inte finns till alla modellvarianter.


…och här finns ännu fler fynd

Fyndchans: Sex bilar som du borde köpa redan idag

Bästa begagnade bilarna

Du vill ha en bil som är körglad – eller kanske snål? Bäst totalekonomi, bäst komfort och bäst hållbarhet. Inte helt lätt att få tag på. Här är de bästa bilarna du kan köpa på begagnatmarknaden.

Fyndchans: Sex bilar som du borde köpa redan idag

Fynda sportbilen nu!

Varför vänta på att priserna ska gå upp till våren? Köp sportbilen nu och tjäna tusenlappar. Här har vi plockat fram flera exempel på bilar som är riktigt bra köp.

Annons
Annons
Rulla till toppen