Alfa Romeo backar – nu blir 4C ännu snyggare

Det blev proteststorm mot strålkastarna på Alfa Romeo 4C på nätet – och nu gör den italienska biltillverkaren en pudel. Från och med nu kan köparna få snyggare strålkastare på sin 4C.
Annons

Alfa Romeo backar – nu blir 4C ännu snyggare
Många har retat upp sig på de underliga strålkastarna på Alfa Romeo 4C…
Alfa Romeo backar – nu blir 4C ännu snyggare
…men nu kan 4C-köparna få de ”normala” strålkastarna från cabrioletmodellen 4C Spider även till coupémodellen.

Det ryktades länge om att Alfa Romeo jobbade på en ny sportbil – och ryktena visade sig stämma. För ett drygt år sedan fick vi äntligen se den produktionsfärdiga versionen av Alfa Romeo 4C.

Men i fronten finns en kontroversiell designdetalj. Strålkastarna är klädda i en kolfiberpanel som många tycker ser underlig ut. Det som diskuteras på nätet är alltså inte tjänstevikten på 895 kilo, den nya turbomotorn eller dubbelkopplingslådan – utan strålkastarna. Bilsajten Pistonheads liknar dem vid en ögoninfektion och på ett 4C-forum beskrivs strålkastarna som ”en dealbreaker”.

På årets upplaga av Genèvesalongen fick vi också se den öppna versionen Alfa Romeo 4C Spider, och den får en helt normal strålkastardesign som verkar falla fler i smaken.

Nu backar Alfa Romeo och meddelar att 4C-köparna själva kan välja vilken strålkastardesign de önskar – åtminstone på coupémodellen. 4C Spider får dock enbart de ”normala” strålkastarna utan kolfiberdetaljer.

Läs också: Alfa Romeo 4C – svenska priser på ”Ferrari light”

Annons
Annons
Rulla till toppen