Paul Walkers död fastställd – blir animerad i nya filmen

Det fanns inga fel på den Porsche Carrera GT som skådespelaren Paul Walker färdades i, det slår polisen i Los Angeles fast i sin utredning. Bilolyckan som dödade Paul Walker och Roger Roda berodde på hög hastighet och inget annat. Porsches tekniker har visat att bilen kördes i 150 km/h på en 70-sträcka.
Annons

Paul Walkers död fastställd – blir animerad i nya filmen
Paul Walker och Roger Rodas dödsolycka berodde på hög hastighet och inget annat, det slår polisen i Los Angeles fast. Porsches tekniker har läst ut data ur bilen och visat att den kördes i 150 km/h på en 70-sträcka.

Paul Walkers tragiska död 30 november, tillsammans med vännen och racingföraren Roger Rodas, skedde vid en insamling för välgörenhet då de båda färdades i en Porsche Carrera GT. Av okänd anledning körde de två av vägen, bilen kraschade in i träd och en lyktstolpe med stor kraft och fattade eld. Båda omkom av sina skador och elden.

Efter olyckan har det spekulerats mycket om orsakerna till det som skedde. Var det fel på bilen? Försökte Roger Rodas väja undan för något? Tävlade man mot en annan bil? Men enligt polisrapporten, som citeras av Los Angeles Times, var det hög hastighet och inget annat som orsakade dödsolyckan.

Filmklippet nedan påstås vara inspelat bara sekunder efter att Roger Rodas och Paul Walker kört av vägen med deras Porsche Carrera GT. Som man ser utbryter det en kraftig brand direkt, vilket indikerar att bränsletanken slogs sönder av den kraftiga kollisionen.

 

Polisen i Los Angeles har fått hjälp av tekniker från Porsche för att undersöka bilen och få ut de data som fanns i motorstyrningen. Enligt polisen körde bilen i 93 mph (150 km/h) vid olyckstillfället och vägsträckan är skyltad till 45 mph (70 km/h). Teknikerna fann också att bilen var modifierad på en del punkter och serviceåtgärderna var inte utförda på ett fullständigt sätt, men det bidrog inte till olyckan. Vad som däremot kan ha bidragit var det faktum att Michelin-däcken på Carrera GT:n var nio år gamla. Porsche Carrera GT saknar antisladdsystem, ESP.

Trots all mänsklig tragik och sorg var den krassa, ekonomiska situationen den att Universal Pictures redan vid olyckstillfället i november satsat drygt en miljard kronor på filminspelningen. Att lägga ner projektet ”Fast & Furious 7” var därför inte möjligt.

Manusförfattaren Chris Morgan, som också skrev de två föregående filmerna, har skrivit om manus till Fast & Furious 7 med en ny avslutning – inklusive det material som Paul Walker redan spelat in. För att färdigställa Fast & Furious 7 används ersättare till Paul Walker och man ska ta  hjälp av datoranimering för att gestalta rollfiguren Brian O’Conner. Ny premiärdag för Fast & Furious 7 är 10 april 2015.

 

Källa:

Los Angeles Times,Paul Walker death: New report blames 93-mph speed in fiery crash

Paul Walkers död fastställd – blir animerad i nya filmen
Den här bilden ska enligt Vin Diesel, till höger i bild, vara från den sista scenen som han spelade in med Paul Walker till ”Fast & Furious 7”. Efter helgledigheten över Thanksgiving skulle filmarbetet fortsätta men då inträffade den tragiska dödsolyckan med Paul Walker och Roger Rodas. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen