Maserati och Kia firar sitt samarbete

APRIL-APRIL! Maserati och Kia har länge haft ett samarbete inom design, bilarna ritas av samma designbyrå i Kalifornien. Nu utökas samarbetet. Snart kommer du kunna serva din Maserati hos Kia, och i helgen firas det med specialpriser på Kia Carens hos Autoropa!
Annons

Maserati och Kia firar sitt samarbete
Visst kan man se likheter mellan Maserati Ghibli och Kia Carens, se exempelvis lyktorna fram. Klicka för större bild.
Maserati och Kia firar sitt samarbete
Logorna är lika, fast olika.

 Pilotprojektet startade redan i höstas. Fem Kia-återförsäljare valdes ut. Och dessa har sedan årsskiftet köpt in nödvändig utrustning och skickat sina tekniker på kurser till Maserati i Modena. 

”Med nya modellen Ghibli (klicka för fakta och bilder) tar vi ett mycket bredare grepp kring marknaden än för våra övriga märken som Ferrari eller McLaren. Därför måste vi öka vår närvaro på vischan. Det räcker inte med att bara kunna serva din bil i Stockholm eller Malmö”, säger Jonas Nilsson, VD på Autoropa som är generalagent för bland annat Ferrari och Maserati.  

Och lokal närvaro är precis vad det blir. Från och med 11 augusti kommer du kunna serva din Maserati på platser som Luleå, Östersund och Kalmar. Den kompletta listan på nya serviceställen finns nedan. 

Vi får tag på Göran Nilsson, VD för Kalmar Bilcentrum, som säljer Kia. En av de fem handlare som just nu anpassar sin verksamhet till att även innefatta service av Maserati.

”Det här är egentligen inget konstigt eller nytt. Kia och Maserati delar redan på väldigt mycket teknik. Många saker, som exempelvis bromsbelägg passar ju på båda bilarna. Kia Souls bromsbelägg passar Maserati Ghibli rakt av. Det vi gör nu är att ta vara på alla fördelar med detta.”, säger Göran Nilsson, VD på Kalmar Bilcentrum. 

De fem handlarna som ingår i pilotprojektet

– Bilkompaniet i Luleå
– TB Bil i Norrköping
– Förenade bil i Göteborg
– Kalmar Bilcentrum (Göran Nilsson)
– JemtBil i Östersund

Även namngivningen på Kia-bilarna har italienskt ursprung. ”Sorrento” och ”Soul” är Italienska städer. Och ”Ceed” betyder faktiskt ”bukspottkörtel” på Italienska. 

I förlängningen handlar samarbetet inte bara om eftermarknad och service. Nästa år, 2015, ryktas det om att du även kommer kunna köpa din Maserati hos dessa fem Kia-handlare. 
”Jag tycker det är en utmärkt ide att sälja Maserati till bönder. Men, vi har mött visst motstånd hos Kia-handlarna. Inget är klart än”, fortsätter Jonas Nilsson på Autoropa. 

Investeringen i utrustning och utbildning för att kunna serva Maserati uppgår till nästan tre miljoner för varje handlare som valt att hoppa på projektet. Att även sälja bilar kräver kraftiga ombyggnationer i försäljningshallarna. Det ska andas Maserati. Det ska målas väggar i den speciella blåa Maserati-kulören. Och det ska köpas skyltar med Maseratis kända logo med treudden. 
”Det känns jättekul att kunna jobba med ett så starkt varumärke som Maserati. Men jag är väldigt osäker på om jag vill tilldela värdefull plats i hallen för Maserati.”, säger Göran Nilsson på Kalmar Bilcentrum.

Samtidigt kommer du kunna köpa din Kia på Autoropa.
”I helgen firar vi vårt samarbete med specialpriserKia Carens här på Autoropa i Malmö! Välkommen in och prata Kia med oss!”, avslutar Jonas Nilsson på Autoropa. 

 

• OBS – APRIL-APRIL!

Annons
Annons
Rulla till toppen