Många nyheter när Mercedes lyfter M-klass

Mercedes testkör just nu en ansiktslyft version av ML i södra Tyskland. Den får uppdaterad design, en ny bensinmotor och Mercedes 9-stegade automatlåda.
Annons

Många nyheter när Mercedes lyfter M-klass
Mercedes testkör en ansiktslyft M-klass i södra Tyskland. Designen ändras om ordentligt med helt ny front. Foto: SB Medien

Mercedes förbereder ett ansiktslyft av suv-modellen ML. Här är de första spionbilderna på modellen som börjar säljas 2015.

Testbilen är kraftigt maskerad i fronten vilket tyder på att Mercedes möblerar om designen rejält. M-klass får en rundare design och förmodligen hämtas en del inspiration från nyligen visade Mercedes GLA.

Baktill blir förändringarna inte lika stora. Mercedes ML får en ny diffuser och nya avgasutblås. Interiören bjuder på en treekrad ratt och senaste generationen av infotainmentsystemet Comand.

Bensinmodellen ML 350 kan eventuellt få en ny V6-motor på 3,0 liter med turbo på omkring 330 hästkrafter. Förmodligen blir det också premiär för Mercedes 9-stegade automatlåda.

Förutom den uppdaterade M-klassen, som alltså börjar säljas 2015, planerar Mercedes också en coupéversion av M-klass på samma tema som BMW X6. Den får förmodligen heta MLC och lanseras 2016.
 

Annons
Annons
Rulla till toppen