Mercedes planerar lyxig cabrioletversion av S-klass

Maffiga Mercedes S-klass Coupé kan snart få sällskap av en cabrioletmodell – ett superdyrt sätt att förstöra frisyren. Så här kan nya S-klass Cabriolet se ut.
Annons

Mercedes planerar lyxig cabrioletversion av S-klass
Mercedes vill inte förlora de viktiga lyxbilsköparna efter nedläggningen av Maybach. Därför kommer S-klassen i många nya modellvarianter, bland annat en cabriolet. Illustration: Schulte Design
Mercedes planerar lyxig cabrioletversion av S-klass
Mercedes visade upp en cabrioletversion av S-klass redan på Detroitsalongen 2007, i form av konceptbilen Ocean Drive.

Nu börjar det hetta till i den lyxiga coupéklassen. Mercedes har bytt namn på CL-klassen till S-klass Coupé och det ryktas om att BMW tänker haka på med en ny toppmodell som kan gå under namnet 9-serien.

Som om inte det vore nog har Mercedes planer på en cabrioletversion av S-klass Coupé med ett påkostat tygtak.

Här ovan kan du se en illustration som visar ungefär hur den nya modellen skulla kunna se ut. Designen känner vi förstås igen från S-klass Coupé och även tekniken under den snygga karossen hämtas direkt från coupémodellen.

Det innebär en V8-motor på 455 hästkrafter (eller 585 hästkrafter i toppmodellen S 63 AMG). Eventuellt kan också fyrhjulsdriftssystemet 4Matic hänga med till cabrioletmodellen.

Självklart hamnar komforten högst upp på prioriteringslistan i Mercedes S-klass Cabriolet, men den får ändå några smarta hjälpmedel för att öka körglädjen. S-klass Coupé kan till exempel ”luta mot” upp till 2,5 grader i kurvorna.

S-klass Cabriolet blir lika stor som coupémodellen. Den mäter 5,03 meter på längden, 1,89 meter på bredden och 1,41 meter på höjden. Det rejäla axelavståndet på 2,95 meter borde ge gott om plats för fyra åkande.

Precis som coupémodellen får S-klass Cabriolet också dörrar, motorhuv och baklucka tillverkade i aluminium för att spara vikt.

Mercedes S-klass Cabriolet har fått grönt ljus för serieproduktion, men det dröjer till hösten 2015 innan den dyker upp för beskådan i en bilhall nära dig. Priserna för S-klass Coupé börjar på 1,2 miljoner och cabrioletmodellen lär bli ännu dyrare.

Annons
Annons
Rulla till toppen