Han säljer världens sämsta bil i brutalt ärlig annons

Här är bilsäljaren som inte sparar på krutet. Tobias Nordin är trött på sin Renault och vräker iväg den på Blocket i en extremt ärlig annons. "Ta chansen och förstör tillvaron för dig själv", skriver han.
Annons

Han säljer världens sämsta bil i brutalt ärlig annons
Här har du den, världens sämsta bil! Åtminstone enligt ägaren själv. Klicka för att se annonsen på Blocket.

Alla som letat begagnad bil på Blocket känner igen sig i formuleringar som ”en pärla”, ”unikt exemplar” och ”fyndchans”. Men Tobias Nordin gör precis tvärt om när han ska sälja sin Renault Scénic från 1998 – som uppenbarligen inte varit helt problemfri.

Redan i rubriken klargör Tobias att detta är ”världens sämsta bil”. Och sedan går det bara utför: bilen passar perfekt för dig som älskar att meka, banka, hammra, svetsa, slita, vrida, vända, gråta och skrika.

”Listan på bilens underbara och färgsprakande defekter är ungefär lika lång som bibeln”, skriver Tobias och listar bland annat att allt som har med bromsande att göra inte fungerar. ”Planerad körning är nog att rekommendera. Eller ingen körning”, råder han.

Topplista: Roligaste bilannonserna på Blocket – topplistan
Missa inte: ”Annonsmannen” tipsar: Så säljer du din bil

Han säljer världens sämsta bil i brutalt ärlig annons
Så här glad var familjen på Renaults officiella pressbilder när Scenic lanserades. Lika glad är inte Tobias Nordin som nu säljer sitt exemplar för 600 kronor.

En annan egenhet med Tobias Renault är att den startas med en hemlig kod.

”Detta är kanske mer att betrakta som en frän modifiering snarare än ett fel. Bilen har ett motorlås som bara kan öppnas med IR-sändaren i nyckeln. Mottagaren är givetvis rå-trasig. Som tur var går det att starta bilen ändå med lite James Bond-skills. Dock tidskrävande. Rekommenderas ej som en get-away-car.”

Så nu har du alltså chansen att ”förstöra tillvaron för dig själv och slå till på en blå Renault med garanterat slitage”.

”Livet kommer aldrig att bli detsamma igen”, skriver Tobias, och påpekar slutligen att eventuella köpare inte bör låta sig luras av bilden.

”Det är bra ljus och en massa filter. Bilen är riktigt ful i verkligheten.”

• Hur tänkte du egentligen när du skrev annonsen?

”Jag skulle ha kört den till skroten men orkar inte bränna bensinpengar på den trippen. Sannolikheten är även rätt stor att den imploderar på vägen dit”, säger Tobias Nordin.

• Är bilen såld?

”Det ringde en snubbe direkt efter att annonsen lades in. Han tar tåget från Gävle till Östersund för att ta över eländet. Jag rekommenderade honom att låta bli.”

Läs också: Se annonsen på Blocket
Läs också: ”Annonsmannen” får jobb på auto motor & sport

Annons
Annons
Rulla till toppen