VW Touareg får ett lyft – ser du skillnaden?

Det är halvtid för andra generationen Volkswagen Touareg och i höst rullar den ansiktslyfta modellen ut till handlarna. Ny design på front och akter kompletteras med en ny typ av automatlåda, multikollisionsbroms och bixenon som standard samt uppdaterade motorer.
Annons

VW Touareg får ett lyft – ser du skillnaden?
Det är försiktiga ändringar på utsidan när VW Touareg nu får sitt ”lyft”. Lite mer krom och fem nya kulörer erbjuds. Längre ner på sidan finns fler högupplösta bilder. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Suvmodellen Touareg kom 2002 och den blev en oväntat stor framgång för Volkswagen, speciellt med tanke på att prisnivån var långt över de flesta andra VW-modeller. Första generationen såldes i nästan en halv miljon exemplar och andra generationen Volkswagen Touareg presenterades 2010. Idag har 720.000 Touareg sålts, varav 3.200 rullar i Sverige.

Efter fyra år är det halvtid och därmed dags för ett lyft av Touareg. Till hösten rullar den ansiktslyfta Touareg ut till den svenska handlarna med en mängd förbättringar. Bixenonstrålkastare är numera standard på Touareg och de kan beställas med tillvalet ”Dynamic Light” som har automatisk avbländning för mötande trafik. Autobroms är också standard.

Motoralternativen – fyra till antalet – är uppgraderade för att möta de nya EU6-avgaskraven. Två 3,0-liters V6 TDI erbjuds med 204 respektive 258 hk (tidigare 245 hk), kompletterade av 4,2-liters V8 TDI med 340 hk.

Som bensinalternativ erbjuds svenska kunder även Touareg Hybrid som kombinerar en 333 hk stark V6 TSI-motor med en elmotor på 52 hk. Sammanlagda effekten är 380 hk och 580 Nm. Förbrukningen för VW Touareg enligt EU-cykeln är 8,2 l/100 km, CO2-utsläppet 193 g/km. Även hybridmodellen är godkänd för släpvagnsvikt på 3,5 ton.

Samtliga motorer har en åttastegad automatlåda med stopp/start-system och frirullning samt bromskraftåtervinning. Så fort föraren lyfter på gasen frirullar VW Touareg, och funktionen finns aktiverad i upp till 130 km/h. Alla versioner är fyrhjulsdrivna.

De som vill kan beställa till paketet ”Terrain Tech” som innehåller lågväxel samt låsbara diffar till mellandiffen och bakaxeln. Ytterligare terrängduglighet uppnås med tillvalet luftfjädring, då stiger markfrigången till 30 centimeter som mest. I motorvägsfart sänks luftfjädringen för bättre stabilitet.

Den adaptiva farthållaren ACC har i VW Touareg vidareutvecklats och fått Front Assist med City Emergency Brake, vilket innebär att bilen automatiskt bromsar ner till stillastående vid behov. V6 TDI-modellerna får en automatisk multikollisionsbroms som standard, den bidrar till att förhindra sekundärkollisioner efter en eventuell krock.

På utsidan av ansiktslyfta VW Touareg är det ny design på front och akter. De som inte har ”gamla” utseendet tatuerat på näthinnan ska veta att fronten numera antar formen av ett ”A” istället för tidigare ”V-form”.

Känner man för lite extra bling-bling går det att välja till paketet ”Chrome & Style”. Tolv kulörer erbjuds, varav fem är nya. Även R-Line paketet till VW Touareg är uppdaterat där 20-tumsfälgar är standard och 21 tum tillval. Svenska priserna är inte fastställda ännu. Fler detaljer om ansiktslyfta Volkswagen Touareg finns i den svenska pressreleasen (klicka för att ladda hem pdf-dokument).

Annons
Annons
Rulla till toppen