Bekräftat: Volkswagen Phaeton gör comeback

Nu är det bekräftat – en av Volkswagens största försäljningsfloppar någonsin gör comeback. Och den här gången har Volkswagen gjort sin läxa. Phaeton blir lyxigare och bekvämare än någonsin.
Annons

Att lyxiga Volkswagen Phaeton inte sålt som förväntat är ingen hemlighet. Men bilen bjuder på imponerande komfort och förfining, och fabriken är minst lika imponerande som själva bilen (se bildgalleriet nedan).

Det har länge ryktats om att Volkswagen försöker igen och lanserar en ny generation Phaeton, och nu har Volkswagens USA-chef Michael Horn bekräftat att Phaeton faktiskt får en uppföljare, förmodligen 2018 eller 2019. Även om försäljningen av VW Phaeton gått dåligt i USA och Europa har modellen ”räddats” av Kina, dit 60 procent av bilarna säljs. Så att det blir en fortsättning är inte så konstigt, egentligen.

Än så länge vet vi inga specifika detaljer om nya Phaeton, men gissningsvis hämtas mycket av tekniken från nästa generation Bentley Continental och Audi A8. Sannolikt innebär det kaross/chassi i aluminium och smart hybridteknik. Därmed får den också ta del av de smarta systemen som dyker upp i koncernsyskonen, som Audis Matrix LED-strålkastare och ett system för nästan helt autonom bilkörning.

Läs också: Bilindustrins värsta floppar – Bugatti och Smart
Läs också: Audi bjuder på 3D-ljud och oled-teknik


  • Bildgalleri från Phaetonfabriken

Här nedan kan du se ett bildgalleri från vårt besök på Volkswagens maffiga fabrik i Dresden som bygger Phaeton.

Annons
Annons
Rulla till toppen