Saab 9-3 Aero kan provköras i hela landet

National Electric Vehicle Sweden, Nevs, har startat ett samarbete med ett 30-tal bilhandlare runt om i Sverige. Hos dessa handlare kan intresserade provköra den ”nya” Saab 9-3 Aero som återigen produceras i Trollhättan.
Annons

Saab 9-3 Aero kan provköras i hela landet
Nu kan du stilla din nyfikenhet och provköra ”nygamla” Saab 9-3 Aero på ett 30-tal platser runt om i Sverige. Fler högupplösta bilder finns i bildgalleriet nedtill på sidan. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Sedan i december 2013 finns Saab 9-3 Aero åter till försäljning i Sverige. Den ”nygamla” modellen är förbättrad på flera viktiga områden och Saab 9-3 Aero är i sitt livs form, det kunde vi konstatera under vår provkörning i våras. Hela provkörningen kan du läsa gratis, som prenumerant, genom att klicka på bilden nedan.

Men om du som Saab-spekulant velat bilda dig en egen uppfattning om förbättringarna på 9-3 Aero har det varit omöjligt. Bilen har bara funnits till försäljning på National Electric Vehicle Sweden, Nevs, egen hemsida www.Saabcars.com.

Saab 9-3 Aero kan provköras i hela landet
I auto motor & sport nummer 6-2014 provkörde vi ”nya” Saab 9-3 Aero. Som prenumerant läser du artikeln gratis, digitalt, genom att klicka på bilden.

Men nu har Nevs ändrat på detta förhållande genom att inleda ett samarbete med ett 30-tal bilhandlare runt om i Sverige (se hela listan i faktarutan nedtill på sidan). En av dessa är återförsäljargruppen Biva AB:

”Det är spännande att arbeta på ett delvis nytt sätt för att hjälpa kunderna att köpa bil. Bilbranschen står inför nya utmaningar och måste anpassa sig till kundernas ökade krav på personlig service och enkelhet vid bilköpet,” säger Per-Erik Persson,VD för Biva AB.

Intresserade kunder kan själva uppleva förbättringarna hos Saab 9-3 Aero med bland annat bättre rullkomfort, mindre buller och nya stolar som fått förbättrat pisksnärtskydd.

”Saab-bilar har en speciell plats i många människors hjärtan runt om i världen, och vi har sett ett stort leende på läpparna hos de som hittills haft möjligheten att provköra bilen hos oss i Trollhättan. Att nu kunna erbjuda denna möjlighet brett i Sverige genom våra partnerföretag känns mycket roligt,” säger Mattias Bergman, VD för Nevs.

De som beställer en ny Saab 9-3 kan som förut hämta bilen hos Nevs i Trollhättan. Nevs skickar med tre års fri service och du får besöka fabriken och bilmuséet i Trollhättan. Grundpriset för Saab 9-3 Aero är 279.900 kronor. Då får man en 2,0-liters turbomotor på 220 hästkrafter och 350 Nm. Den uppgivna förbrukningen är 7,4 l/100 km och utsläppen på 170 g/km (8,5 respektive 195 med automatlåda).

Automatlåda finns som tillval (för 10.000 kronor) och man kan endast välja mellan två kulörer: svart eller silverfärgad. Än så länge finns bara sedanversionen av Saab 9-3, men kombimodellen och en cabriolet kommer senare.

Vinterhjul med aluminiumfälgar ingår i priset, och du kan välja mellan dubbdäck eller friktionsdäck utan dubb. Fri service i tre år eller 9.000 mil ingår, liksom två års nybilsgaranti (utan milbegränsning).

 

• Köp eller logga in för att läsa provkörningen av Saab 9-3 Aero.
Artikeln kommer från auto motor & sport nr 6-2014.

För att kunna läsa den här artikeln krävs att du är prenumerant på auto motor & sport och inloggad på ditt konto (klicka på länken för att logga in). Artikeln går också att köpa via SMS. Köpet tar bara några sekunder och du kan läsa artikeln direkt.

Bilhandlare som har Saab 9-3 Aero för provkörning:

BilCity (Bollnäs)
Grahns Bil (Kisa, Tranås)
Bilbolaget (Uddevalla, Kungälv)
Kungsbacka Bilcentrum (Kungsbacka)
Autoverkstaden (Karlshamn)
Järna Bilcentrum (Järna)
Bilforum (Enköping)
Otto Olsson Bil (Tomelilla)
Northcar (Sundsvall, Östersund)
Bil o Traktor (Hörby)
Heinz Bil AB (Åmål)
ANA (Trollhättan, Vänersborg)
Hammarängens Bil AB (Skellefteå)
Kronobergs Bilaffär (Växjö)
Motor Nilsson (Köping)
Fribocks Bil AB (Ängelholm)
Carstedts Bil AB (Örnsköldsvik, Umeå)
Bilhuset på Gotland AIS (Visby)
Biva AB (Linköping, Uppsala, Falun och Örebro)

Annons
Annons
Rulla till toppen