Så svindyr blir nya modellen från Rolls-Royce

För dig som inte vill ha en likadan Rolls-Royce som grannen finns en ny specialversion av Phantom Drophead Coupé med en imponerande prislapp. Och nu börjar Rolls-Royce också jobba på märkets första suv.
Annons

Så svindyr blir nya modellen från Rolls-Royce
Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé Waterspeed Collection – smaka på det namnet! Specialmodellen har en 6,75-liters V12-motor på 460 hästar.

I september 1937 lyckades Sir Malcolm Campbell pressa upp sin superbåt i 215 km/h på Maggioresjön i Italien. Båten hade en Rolls-Royce-motor och därför firas rekordet nu med en specialversion av Phantom Drophead Coupé.

Den nya modellen kallas Waterspeed Collection och kostar fem miljoner kronor. Då ingår en blå speciallackering som även omfattar fälgarna och motorn, borstat stål istället för teakinlägg på bakluckan och exklusiv träinredning.

Men den nya specialversionen av Phantom Drophead Coupé är förstås inte det enda som Rolls-Royce har på gång. 2017 lanseras en helt ny generation Phantom och samma år visas också märkets första suv upp.

Rolls-Royce-suven blir en ”riktig suv”, enligt Autocar, och ingen crossover med sluttande taklinje. 2018 visas också en helt ny generation Ghost upp med teknik från nästa BMW 7-serie.

Annons
Annons
Rulla till toppen