Vårdade sin Micra ömt – fick sitt livs överraskning

Karen Ackroyd har vårdat sin Nissan Micra från 1987 på bästa sätt. Regelbunden service har gett mer än 25 problemfria år av bilägande. Men när Karen Ackroyd skulle kolla in den senaste generationen av Micra hos bilhandlaren fick hon sitt livs överraskning – Nissan skänkte en ny bil till henne.
Annons

Solskenshistorier kan vi aldrig få för många av. Den här kommer från Kanada där Nissan importerade och sålda Micra under åren 1985–1992. Men sedan beslutade man sig för att satsa på andra modeller och Micra försvann ur sortimentet.

För Karen Ackroyd innebar det att hon inte kunde köpa någon ny Nissan Micra, även om hon ville. Istället fick hon vårda den Micra hon ägde och det har hon gjort genom att ge den regelbunden service hos handlaren Alta Nissan i Woodbridge. Trots att bilen gått 12.500 mil berättar verkstadspersonalen att Karen Ackroyds Micra fortfarande är i nyskick efter 27 år. Några större fel har Karen Ackroyd aldrig haft med sin Micra och den har aldrig stannat eller gett henne några bekymmer.

Men det är ju trots allt trevligt med en ny bil ibland och bilutvecklingen har kommit långt de senaste decennierna. När Karen Ackroyd fick reda på att Nissan återigen skulle importera Micra till Kanada bokade hon upp sig för en provkörning hos Alta Nissan i Woodbridge.

Hos Nissanhandlaren väntade en överraskning. Nissans ledning i Kanada hade på något sätt fått reda på hur Karen Ackroyd vårdat sin Micra ömt i 27 år och beslutat sig för att belöna denna sällsynta lojalitet.

En mottagningskommitté med Kanadas Nissan-vd Christian Meunier i spetsen tog emot Karen Ackroyd och skänkte henne en sprillans nya Nissan Micra, årsmodell 2015. ”Jag är övertygad om att Karen kommer att älska sin nya Micra lika mycket som sin gamla, om inte ännu mer,” sa Christian Meunier vid överlämnandet och fortsatte: ”Det här blir bara kapitel två för ett fortsatt exceptionellt lojalt bilägande”.

Annons
Annons
Rulla till toppen