Saab 9-3 Aero Hirsch Edition – med trimmad motor

I ett nytt samarbete mellan Nevs och tuningföretaget Hirsch Performance AG erbjuds en uppgraderad Saab 9-3 Aero, kallad ”Hirsch Edition”. Toppeffekten har ökats från 220 till 275 hk och vridet hoppar upp från 350 till 420 Nm. Saab 9-3 Aero Hirsch Edition går att beställa via Nevs hemsida.
Annons

Hirsch Performance AG i Schweiz har en lång tradition av uppgraderade och specialutrustade modeller från Saab. För de som vill ha extra kraft i sin ”nygamla” Saab 9-3 Aero finns det nu möjlighet att välja en motoruppgradering från Hirsch Performance AG.

Den nya prestandamodellen kallas Saab 9-3 Aero Hirsch Edition. Standardeffekten i 9-3 Aero har ökats från 220 till 275 hk i Saab 9-3 Aero Hirsch Edition och även vridmomentet blir högre, upp från 350 till 420 Nm. Yttre kännetecken är en bakre spoiler och en diffusor i underkant. På insidan hittar man bland annat läderklädda handtag. Toppfarten ökar till 260 km/h för både manuell version och den med automatlåda.

”Många kunder väljer Saab för att de värdesätter körglädje, och Hirsch-uppgraderingen tillför den glädjen något alldeles extra. Det tar Saab-upplevelsen till nya höjder,” säger Nevs sälj- och marknadschef Jonas Hernqvist.

Saab 9-3 Aero Hirsch Edition ska premiärvisas torsdagen 29 maj i Örebro under ”Maptun Meet 2014”. Det är ett event arrangerat av Saab-bekanta företaget Maptun Performance – som också arbetar med uppgraderingar av Saabmodeller. Representanter från både Nevs och Hirsch kommer att närvara i Örebro för att visa upp och berätta om bilen.

Saab 9-3 Aero Hirsch Edition erbjuds som ett tillval via Nevs hemsida, www.saabcars.com, när man beställer en Saab 9-3 Aero 2014. Pristillägget för Hirsch Edition är 23.900 kronor.

 

Läs också:

”Vi provkör nya Saab 9-3 Aero”

Saab 9-3 Aero Hirsch Edition – med trimmad motor
Förändringarna är inte stora på Saab 9-3 Aero Hirsch Edition, men förutom effekthöjningen till 275 hk och 420 Nm så hittar man en liten läpp på bakluckan och diffusor i underkant på stötfångaren. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSIO
Annons
Annons
Rulla till toppen