Ska Mattias Ekström satsa på rallycross eller DTM?

Med nybyggda Audi S1 tog Mattias Ekström sin första seger i rallycross-VM, dessutom på hemmaplan inför 34.900 åskådare i värmländska Höljes. ”Ett drömscenario” sa Mattias efter segern som nu får svårt att välja mellan rallycross och DTM-serien.
Annons

Ska Mattias Ekström satsa på rallycross eller DTM?
Mattias Ekström knep segern i Höljes inför 34.900 åskådare, strax framför Andreas Bakkerud och Petter Solberg. Segern är Extröms första i Rallycross-VM. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Mattias Ekström kunde i helgen utöka sitt fantastiska ”motorsport-CV” med något som han hittills saknat: en seger i Rallycross-VM. Trots stress och begränsade resurser för att utveckla sin nya Audi S1 lyckades Mattias knipa segern i Höljes inför 34.900 åskådare, strax framför Andreas Bakkerud (tvåa) och Petter Solberg (trea) som båda hade oturen att få punktering i finalen.

”När jag stod på pallen och tänkte på hur fantastiskt det är att stå högst upp och såg hela teamet stå framför mig var det ett av de största ögonblicken i mitt liv,” berättade Mattias Ekström. ”Inte som förare utan som lagspelare. Alla timmar av slit. Alla timmar av funderingar på hur det skulle gå. Att göra som vi gjort, starta ett nytt team helt från grunden och göra det på vårt vis. Det är klart att det har varit en resa. Nu har vi kommit till det första etappmålet – en seger och dessutom på hemmaplan.”

”Rallycross är en fantastisk sport. Det är racing på riktigt. Justa regler. Riktiga bilar och hårda fighter. Vi vill bjuda på underhållning och det har vi gjort idag. Publiken i Höljes är helt fantastisk.”

Med sin seger i Höljes blir den dubbla DTM-mästaren den femte vinnaren fördelat på lika många deltävlingar i Rallycross-VM, eller FIA World Rallycross Championship – förkortat ”RX” – som det heter internationellt.

Nästa deltävling körs i helgen som kommer, 12–13 juli, i Mettet, Belgien. För Mattias Ekström blir det svårt att kombinera både en full säsong som DTM-förare för Audi med det späckade schemat i rallycrossen som innehåller totalt tolv tävlingar.

 

Förarställning i Rallycross-VM efter femte deltävlingen i Höljes:

1. Reinis Nitiss, 112 poäng

2. Petter Solberg, 103 poäng

3, Andreas Bakkerud, 90 poäng

4. Topi Heikkinen, 88 poäng

5. Anton Marklund, 64 poäng

 

Ställningen för teamen i Rallycross-VM:

1. Ford Olsbergs MSE, 211 poäng

2. Volkswagen Marklund, 152 poäng

3. Team Peugeot-Hansen, 123 poäng

4. PSRX, 117 poäng

5. Monster Energy World RX Team, 45 poäng

6. Albatec Racing, 14 poäng

Annons
Annons
Rulla till toppen