Är världens dyraste bil bara en bluff?

”Världens dyraste bil” – alltså den Ferrari 250 GTO som finns till salu på sajten Mobile.de – kan vara en bluff. Ferrariexperten Marcel Massini hävdar att han känner ägarna till alla de 39 bilarna, och detta är ingen av dessa. Den Ferrari 250 GTO som man begär 48 miljoner euro för kan istället vara en replika.
Annons

Är världens dyraste bil bara en bluff?
Är detta bara en replika? Svårt att avgöra från en suddig bild, men bilhistorikern Marcel Massini hävdar att han har full koll på alla de 39 Ferrari 250 GTO som byggdes – och detta är ingen av dem.

För en vecka sedan kunde vi berätta om ”världens dyraste bil”, ett av de 39 byggda exemplar av Ferrari 250 GTO som nu finns ute till försäljning (klicka på länken för att läsa mer). Säljaren på tyska sajten Mobile.de begär 40 miljoner euro för sin Ferrari GTO från 1962, vilket tillsammans med moms och avgifter blir 47,6 miljoner euro – cirka 460 miljoner kronor.

Men nu hävdar bilhistorikern och Ferrariexperten Marcel Massini att den Ferrari 250 GTO som ligger ute på Mobile.de är en replikabil, en ”kitcar”:

”Det är en replika – det kan jag säga med 100 procent säkerhet,” säger Marcel Massini till nyhetssajten CNBC. Enligt Massini har han dokumentation på varje enskilt exemplar av de 39 bilar som existerar (samtliga som byggdes finns bevarade idag). Bilen i annonsen är ingen av dessa.

Även det höga försäljningspriset är en indikation på att bilen inte är äkta, enligt Massini:

”De personer som köper och säljer de här bilarna agerar på ett sofistikerat sätt, de skulle aldrig använda en sajt som Mobile.de,” säger Marcel Massini till CNBC.

Men om du är spekulant på en Ferrari 250 GTO finns det ingen anledning att hänga läpp, en av de riktiga 39 bilarna ska auktioneras ut av Bonhamns den 14 augusti samtidigt som lyxbilsutställningen Pebble Beach Concours d’Elegance arrangeras i Kalifornien, USA. Auktionsföretaget förväntar sig ett pris kring 30 miljoner dollar – rena klippet jämfört med 47,6 miljoner euro.

 

Källa:

CNBC – ”A $63 million Ferrari is a fake, expert says”

Är världens dyraste bil bara en bluff?
Så här ser en riktig Ferrari 250 GTO ut. Klicka på bilden för att läsa pressreleasen från Bonhams auktionshus.
Annons
Annons
Rulla till toppen