Mazda lanserar nya MX-5 – lagom till sommaren är slut

Mazda fortsätter smygvisa nya MX-5. Snart är det dags för premiär – som du kan följa i direktsändning på nätet. Här är de senaste detaljerna om den nya sportbilen.
Annons

Mazda har släppt en bild på ett skynke, och där under döljer sig helt nya MX-5 Miata. Bilden lades upp på en särskild Facebooksida där följarna kan se presentationen av nya generationen MX-5 direkt på nätet.

Den 3 september är det dags för officiell premiär. Än så länge väljer alltså Mazda att behålla skynket på och därför är det svårt att urskilja några detaljer. Men nya MX-5 blir betydligt lättare än dagens modell – förmodligen hamnar bantningskuren på drygt 100 kilo.

Det ryktas också om att Mazda ska gå över till turbomotor för MX-5. Det skulle i så fall gå tvärt emot hur Mazda gjort hittills – de bensindrivna så kallade Skyactivmotorerna använder inte turbo utan ett annorlunda kompressionstal för att hålla utsläppen nere.

Mazda har själva gått ut med en kampanj som visar att nya MX-5 inte blir någon revolution, utan en evolution. Exakt vad det innebär får vi alltså se den 3 september. Senare under hösten eller vintern startar leveranserna. I videon nedan kan du se mer om historiken kring Mazda MX-5, producerad av XCar.

Läs också: Mazda smygvisar nya MX-5 Miata
Läs också: Nästa Mazda MX-5 får turbomotor

Annons
Annons
Rulla till toppen