Har du glömt din Porsche Carrera GT?

Hur kan man glömma bort en Porsche Carrera GT? Denna unika, historiska supersportvagn som bara tillverkades i 1.270 exemplar. Se de tragiska bilderna från Kanada där en Carrera GT stått övergiven i ett garage i över ett år.
Annons

Alla har vi väl varit stressade någon gång och undrat om det var på plan 2 eller 3 som vi parkerade bilen. Irrat runt med händerna fulla med skrikande barn och påsar innan insikten slog till – det var på plan 4 jag parkerade.

Men under avdelningen ”bortglömda bilar” kan vi nu sortera in ännu ett tragiskt exempel. Någonstans i Kanada står en Porsche Carrera GT bortglömd i ett parkeringsgarage. Dammig, obesiktigad och i ett allmänt sorgligt tillstånd. Några närmare detaljer än så får vi inte från ”jeffchinups_tcn” som lagt upp filmen på YouTube.

Porsche Carrera GT tillverkades1.270 exemplar mellan 2003–2006 och även om den var – och är – en av de mest sålda supersportbilarna var det ändå inte riktigt vad Porsche hade hoppats på. Med sin högvarviga V10-motor på 5,7 liter och den ovanliga cylindervinkeln 68 grader ger Porsche Carrera GT ifrån sig ett fantastiskt motorljud som varje sportbilsentusiast känner igen direkt.

Ursprungligen startade Porsche Carrera GT som en mittmotorbil för 24-timmars på Le Mans. Men ändrade regler och begränsade resurser gjorde att Porsche istället satsade på att utveckla Cayenne, något som i efterhand visade sig vara mycket klokt. Tävlingsprojektet omvandlades då till en gatbil och Carrera GT blev Porsches andra supersportbil efter 959.

Minnesgoda läsare kommer nog ihåg att det här inte är första gången som en supersportbil ”glöms bort”. 2011 kunde vi berätta om hur en av de 399 tillverkade Ferrari Enzo stod övergiven på en parkering i Dubai i över 20 månader innan den såldes på auktion (klicka för att läsa mer).

Annons
Annons
Rulla till toppen