Lyssna på V8:n i Mercedes-AMG GT – vad tycker du?

Eftersom ”gamlingen” Mercedes SLS AMG har ett av de bästa motorljuden vi hört är vi lite oroliga över turbomatningen i nya Mercedes-AMG GT. Blir motorljudet förstört när avgaspulserna slås sönder i de dubbla turboaggregaten? Mercedes vill lugna oss med den här videon som visar hur ”ljudoptimeringen” gick till på nya sportbilen AMG GT. Vad säger du om V8-ljudet – blir det tummen upp?
Annons

Mercedes SLS AMG har ett motorljud som kan få håret på armarna att stå rakt upp, om man nu bara är alldeles det lilla minsta intresserad av sportbilar. Men förra hösten var det färdigvrålat när Mercedes släppte ”SLS AMG GT Final Edition”.

Nästa sportvagnsmodell från AMG-gänget i Affalterbach blir Mercedes-AMG GT, en något mindre bil än SLS AMG. Även V8-motorn blir mindre i Mercedes-AMG GT, 4,0 liter. Rimligen kan det inte bli samma fina vrål som i 6,2-liters sugmotorn från SLS AMG, speciellt inte med tanke på att avgaspulserna i nya motorn slås sönder av dubbla turboaggregat.

Nu är det bara några dagar kvar till presentationen av Mercedes-AMG GT och för att vi inte ska ligga sömlösa har Mercedes gjort en film som beskriver hur ingenjörerna ”ljudoptimerade” nya AMG GT. Du kan lyssna och sätta betyg med gasa/broms-knapparna. Behöver du en påminnelse hur en icke ljuddämpad Mercedes SLS AMG GT3 låter hittar du ett smakprov från Eurospeedway Lausitz i filmklippet nedan.

 

Missa inte:

AMG-chefen hyllar nya GT-modellen – och dissar Porsche

 

Läs också: Mercedes-AMG GT – första officiella bilderna
Läs också: Mercedes lanserar ny V8-motor med dubbla turbo i AMG GT
Läs också: Mercedes smygvisar nya AMG GT i ny Youtube-film

 

Annons
Annons
Rulla till toppen