Nissan Juke är en succé – gillar du Toyotas version?

”Ett tidigt smakprov av en modell som vi vill ta till marknaden,” skriver Toyota om sin nya konceptbil C-HR Concept. Vi ser det som en ny utmanare i C-segmentet med siktet inställt på konkurrenter som Nissan Juke. Ska vi gissa att C-HR Concept får namnet Toyota Auris Cross när den är klar cirka 2017?
Annons

Nissan Juke är en succé - gillar du Toyotas version?
De mellanstora suvmodellerna, eller crossovers som vissa benämner bilarna, har karvat ut en stor del av marknaden. En högre sittposition och tuffare design är lockande och det behovet vill Toyota möta med en ny modell som vi tror får namnet Auris Cross. Konceptbilen C-HR Concept är första smakprovet.

Nissan har varit väldigt framgångsrika med att bygga egensinniga crossoverbilar som Qashqai och Juke. Något som förstås Toyota inte stillatigande kan åse och Rav4 har inte riktigt samma tuffa attityd. Dessutom har Rav4 vuxit halvvägs in i mellanklassen med en längd på 4,6 meter.

Det har alltså öppnat sig ett storleksmässigt utrymme strax under Rav4 och till denna nisch (C-segmentet, cirka 4,3 meter i längd) tänker Toyota skapa en ny modell som vi nu får ett första smakprov på i form av ”C-HR Concept”.

Spionfotografer siktade i somras en högre version av något som såg ut som en förhöjd Toyota Auris och det kan vara de första testerna av seriemodellen som lär följa efter C-HR Concept om två år. Vår gissning är att C-HR Concept får namnet Toyota Auris Cross när den är klar att visa upp i seriemässigt skick. Inte oväntat utlovar Toyota också en hybriddrivlina i den kommande modellen.

Förutom en föraning om vad som komma skall så är Toyota C-HR Concept också en testballong för ett nytt formspråk med ”diamantformer”, de skarpa kanter och ytor som skapas av att man slipar fram strukturen.

Publik premiär för Toyota C-HR Concept blir det på Parissalongen som öppnar i början av oktober. Där ska vi också få se Toyotas nya bränslecellmodell FCV som ska vara redo att lanseras i Europa under nästa år (klicka på länken för att läsa mer).

Nissan Juke är en succé - gillar du Toyotas version?
Toyota C-HR Concept är inte bara en föraning om kommande modell utan också ett prov på Toyotas nya ”ansikte”. Lite elakt uttryckt kan man säga att Toyota mixar idéer från Lexus och Renault. Vad tycker du om designen? KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Nissan Juke är en succé - gillar du Toyotas version?
Den här mörka bilden kom i förra veckan och visar egentligen inget annat än sidoprofilen. Frågan är om Toyota vågar bygga en modell med så små sidorutor bak? KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen