Renault överger minibussen – nya Espace är en crossover

Renault lanserar en helt ny generation av minibussen som var tidigt ute i familjebussklassen. Renault utlovar en riktigt läcker interiör och plats för sju åkande.
Annons

Att sälja en stor familjebuss har visat sig lättare sagt än gjort. Under 1980-talet lanserades bland andra Renault Espace och Chrysler Voyager med praktisk interiör och plats för hela familjen, men idag har klassen till stor del konkurrerats ut av suvar.

Det tänker Renault utnyttja i samband med lanseringen av nya generationen Espace, som ska visas upp officiellt på bilsalongen i Paris. Designen fick vi en försmak på redan förra året i form av konceptbilen Initiale Paris.

Renault beskriver nya Espace som ”en stor, elegant och innovativ crossover” och modellen har också högre markfrigång än förra generationen Espace. Däremot är det inte klart om Renault Espace får fyrhjulsdrift.

Renault gör också ett stort nummer av den flexibla interiören som får plats för upp till sju åkande. Kupén ska vara ljus och Renault Espace får också en flytande mittkonsol. Exakt vad det innebär får vi inte veta – bilderna visar bara exteriören – men vi får förmodligen veta mer när Parissalongen drar igång i oktober.

Läs också: Lada utvecklade hemlig familjebuss innan konkurrenterna
Ägarna tycker till: Renault Espace är en maximerad buss

Renault överger minibussen – nya Espace är en crossover
Renault överger minibussen – nya Espace är en crossover
Annons
Annons
Rulla till toppen