Ny liten busbil från VW på väg till Sverige

Till er alla som gillar sportiga småbilar – nu är nya och starkare Polo GTI på väg mot Sverige. Den är beställningsbar med leverans i mars och priset är nu fastställt.
Annons

Ny liten busbil från VW på väg till Sverige
Inredningen i nya Polo GTI med sportratt och dito stolar samt den klassiska rutiga klädseln som brukar finnas i VW:s GTI-vagnar.

Lilla GTI-Polon är nästa ”hot hatch” från VW-koncernen och den har fått en ny och mer varvvillig 1,8-liters turbomotor på 192 hästkrafter – den är alltså 12 hästar starkare än föregångaren. Polo GTI har nu blivit prissatt i Sverige och den är därmed också beställningsbar på den svenska marknaden.

Med starkare motor kan Polo GTI leverera en bättre 0-100-siffra – nya Polo GTI fixar sprinten på 6,7 sekunder och får en toppfart på 237 km/h. Växlar gör man med en sjustegad DSG-låda och som tillval kan man utrustada Polo GTI med elektroniskt styrda stötdämpare samt LED-strålkastare.

Som sportig busbil får Polo GTI traditionell utsmyckning – vilket betyder GTI-emblem, röda dekorkanter, profilerade trösklar och en spoilervinge baktill. Inuti självklart sportstol och –ratt, växlingspaddlar samt GTI-unika instrument.

Den som önskar kan också utrusta sin Polo GTI med ställbart sportchassi som döpts till ”Sport Select” (med elektroniskt styrda stötdämpare) samt ”Sport Performance Kit” som ger en sportigare avstämning.

Nya Polo GTI rullar på GTI-stylade 17″-lättmetallfälgar (kallas ”Parabolica”) genom vilka man kan se de rödlackerade bromsoken. Sju nya kulörer med fantasieggande namn och pärleffekt kompletterar utrustningslistan.

Radio- och navigationssystemen till Polo GTI har också vidareutvecklats. Beroende på version finns Bluetooth, audio streaming samt in- och utzoomning med två fingrar på navigationskartorna samt tillgång till speciella smartphone-appar.

Polo GTI anländer under mars och det rekommenderade cirkapriset börjar vid 234.900 kronor. En rad paket finns naturligtvis att köpa till; Sport Select, Pluspaket (21.500 kronor) samt olika tillbehör.

Annons
Annons
Rulla till toppen