Officiellt: Jaguar F-Type får fyrhjulsdrift

Ska man stjäla marknadsandelar av den tyska premiumligan gäller det att erbjuda fyrhjulsdrift. Jaguar breddar sitt utbud och bekräftar nu officiellt att även sportbilen F-Type ska få fyrhjulsdrift, all-wheel-drive, som tillval. Alla versioner av Jaguar F-Type ska erbjudas med AWD, även cabriolet, vilket gör att Jaguar nästa år kan erbjuda 14 olika modellalternativ av F-Type.
Annons

Det har inte varit någon stor hemlighet men nu är det officiellt – Jaguar F-Type får fyrhjulsdrift som tillval. Med början nästa år ska ”all-wheel-drive” till samtliga modeller. Speciellt i Nordamerika är det viktigt att kunna erbjuda fyrhjulsdrift och Jaguar har redan stora framgångar med sina AWD-modeller av XF och XJ.

Jaguar ska premiärvisa F-Type AWD på Los Angeles Auto Show som öppnar för publik 21–30 november. Men i samband med ett radiotest som utfördes ihop med Bloodhound SSC World Land Speed Record Team i Sydafrika så användes en F-Type AWD R. Tittar man riktigt noga på stora bilden nedan så syns AWD-emblemet till höger, bak på bilen.

Med det förbättrade grepp som fyrhjulsdriften erbjuder blir det också aningen snabbare acceleration i intervallet 0–100 km/h. Snabbaste och starkaste F-Type R sänker med AWD sin tid med två tiondelar. Jaguar anger accelerationen i 0–60 mph (96 km/h) till 3,9 sekunder med F-Type AWD R. Toppfarten är densamma, elektroniskt reglerad till 300 km/h.

Officiellt: Jaguar F-Type får fyrhjulsdrift
Fyrhjulsdrift blir ett tillval till samtliga F-Type, sannolikt både för manuell låda och automat. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen