Ny sportbil med 400 hästar: ”Inget fantasipris”

Den visades först som konceptbil byggd i kolfiber men om något år är Lexus nya sportbil här – konventionellt byggd men med imponerande stark drivlina.
Annons

Ny sportbil med 400 hästar:
Lexus formgivning blir mer offensiv – eller passionerad som en Lexus-chef uttrycker det. Och snart lär vi få se denna sportvagn i verklighet på svenska vägar.
Ny sportbil med 400 hästar:

Toyota har nu bekräftat att konceptbilen Lexus LF-LC verkligen kommer att byggas och den kan vara här fortare än vi anat. Konceptbilen visades 2012 och möjligen är nya sportbilen LFC (?) här redan nästa år.

Konceptbilen var byggd i kolfiber, men produktionsbilen lär bli byggd av höghållfast (men lättviktigt) stål, Toyota vill inte göra om resan med dyra Lexus LFA. Den vackra karossformen från konceptbilen lär nya Lexus ”LFC” dock få behålla.

”Ja. Men den här gången handlar det inte om en dyr kolfiberstinn bil som kostar tre miljoner. Nu är det en mer konventionell bil”, säger Lexus vice Europachef, Alain Uyttenhoven.

Att presentera en ny sportbil i ”strax under miljonen-klassen” verkar dock vara bra timing. Mercedes lanserar nu sin nya SLS och Maserati släpper ut en ny Maserati Gran Turismo lagom till 100-årsjubileet.

Lexus släpper inga detaljer om den nya sportbilens drivlina. Men gissningsvis får den en liten biturbo-V8 på runt 400 hästar samt en elmotor (möjligen två små) på möjligen 100 hästar ytterligare till framaxeln. Bilen blir därmed fyrhjulsdriven.

Men Lexus vice Europachef vill inte avslöja drivlinans sammansättning ännu. Däremot kan han bekräfta att designen av den nya sportbilen kommer att vara mycket snarlik konceptbilens – ett sätt att göra märket mer sportigt.

”Vi är alldeles för mycket bundna till konventioner och traditioner. Och vi saknar ett visst mått av passion. Vad ni kommer att se i framtiden är mera moderna linjer och ökade prestanda.”

Han antydde också att Lexus håller på att förändra sin varumärkesstrategi vilket kan betyda att det japanska lyxbilsmärket väljer att inte bygga fullt så diskreta bilar framöver – och framför allt satsa mer på just sportig lyx.

Ny sportbil med 400 hästar:
Kanske är den här interiören lite för avancerad – räkna med att den blir aningen mer konventionell när Lexus nya sportvagn väl anländer Sverige – 2015?
Annons
Annons
Rulla till toppen