Se och lär: Världens bästa fickparkering

Hur mycket extra utrymme behöver du för att få in din bil i en ledig parkeringsficka? En meter, kanske? Kinesen Han Yue har satt ett nytt världsrekord, övervakad av Guinness World Records, och behövde bara åtta centimeters marginal. Vad du än gör – prova inte det här hemma!
Annons

Hur underligt det än låter så finns det världsrekord i fickparkering. Under flera år har driftingexperter som Ronny Wechselberger, Han Yue och Zhang Hua triggat varandra till allt mera extrema parkeringar (klicka för att läsa mer).

Senaste rekordhållaren var britten Alastair Moffatt som förra året klarade av att parkera sin bil med endast 8,6 centimeter till godo mellan de två andra bilarna.

Men nyligen lyckades kinesen Han Yue putsa fjolårsrekordet, vilket skedde på ”China Drift Championship” på Chongqing Olympic Park. Med sin Mini III gled han in mellan bilarna med en marginal på endast 8,0 centimeter. Körningen övervakades av Guinness World Records representanter och är därför ett officiellt världsrekord.

Guinness World Records har en egen kanal hos YouTube och för de som vill se fler märkliga rekord är det bara att klicka på Guinness World Records hos YouTube och hoppa dit i ett nytt fönster.

 

Missa inte den här filmen:

Se Däckias reklamklassiker där Tomas ”Gullabo” Jansson gör en perfekt fickparkering.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen