Totalkraschade bil för elva miljoner – efter en dag

Bara en dag efter att bilen levererats kraschade den 27-åriga föraren sin nya McLaren P1 – sannolikt bortom alla möjligheter till reparation. Olyckan skedde i Dallas, Texas, i USA. Enligt de första rapporterna skadades ingen allvarligt i olyckan. Snittpriset för en McLaren P1 är cirka elva miljoner kronor och endast 375 exemplar ska byggas.
Annons

Vi kan väl anta att några handläggare på ett speciellt försäkringsbolag i USA får en svettig dag på jobbet. Snittpriset för en McLaren P1 ligger på cirka elva miljoner kronor, även om det finns de som extrautrustats till betydligt högre belopp.

Begreppet ”hypercar” brukar användas för att beskriva de supersportbilar vi sett komma den senaste tiden. Koenigsegg Agera, Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari, McLaren P1, med flera. Med en toppeffekt runt 1.000 hk är det maskiner som ska behandlas med den största respekt, förutom det faktum att varje bil har en prislapp motsvarande en lyxig villa i en av Stockholms bättre förorter.

Vad vi sett hittills är det en Porsche 918 Spyder som blev förstörd vid brand under tankning (klicka på länken för att läsa mer) men några riktigt våldsamma trafikolyckor verkar inte ha drabbat ”hyperbilarna” ännu.

Tills igår, då den första McLaren P1 var inblandad i en våldsam avåkning i centrala Dallas, Texas, i USA. Några detaljer kring olyckan har inte framkommit men uppenbarligen har hög hastighet varit en bidragande orsak till olyckan, med tanke på hur bilen ser ut och hur vägräcket förstörts. Vägbanan ska ha varit blöt.

Enligt uppgifter i amerikanska media kördes bilen av en 27-årig förare som tillsammans med sin 24-åriga passagerare fördes till sjukhus med skador som betecknades som ”ej livshotande”. Uppenbarligen har McLarens kolfibermonocoque gjort sitt jobb väl och skyddat förare och passagerare, men bilen ser ut att vara bortom alla möjligheter till reparation. McLaren P1 hade levererats av Park Place Premier Collection bara en dag innan olyckan skedde. Antalet McLaren P1 får därmed skrivas ner till 374 stycken.

 

Källa:

@davesplace on Instagram

 

Totalkraschade bil för elva miljoner – efter en dag
Högra sidan av bilen ser ut att ha tagit den värsta smällen. Om dörren gick av i kraschen eller om den bröts upp av brandkåren framgår inte av de knapphändiga uppgifterna vi fått. Foto: @davesplace on Instagram
Totalkraschade bil för elva miljoner – efter en dag
Enligt uppgifter i amerikanska media kördes bilen av en 27-årig förare som tillsammans med sin 24-åriga passagerare fördes till sjukhus med skador som betecknades som ”ej livshotande”. McLarens kolfibermonocoque gjorde sitt jobb. Foto: @davesplace on Instagram
Annons
Annons
Rulla till toppen